DS: Vlast zloupotrebljava decu, tužilaštvo da pokrene istragu

DS: Vlast zloupotrebljava decu, tužilaštvo da pokrene istragu

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu poslao je saopštenje u kom najoštrije osuđuje "zloupotrebu maloletnika u političke svrhe od strane gradske vlasti u Novom Sadu" i zahteva da nadležno tužilaštvo odmah pokrene istragu protiv organizatora i nalogodavaca jučerašnjeg marša na Limanu u kojem su "gotovo isključivo učestvovala deca školskog uzrasta".

Novosadska policija je dužna da obavesti i državne službe koje se bave zaštitom dece i maloletnika i čitavu javnost o tome ko su organizatori i sa kakvim motivima su poveli zloslutni marš u kojem su nošena obeležja vladajuće Srpske napredne stranke i slike vođe vladajućeg režima Aleksandra Vučića. Razlog više za reakciju nadležnih državnih organa po službenoj dužnosti predstavlja informacija koju prenose pojedini mediji, a prema kojim su deca bila plaćena da učestvuju u maršu kome se u javnosti ne zna ni povod ni cilj. Javnost takođe mora odmah saznati ko je, imenom i prezimenom, delio novac deci i kako je taj novac obezbeđen – navodi se u saopštenju GO DS-a.

Oni navode da je "jučerašnji marš na Limanu naneo je još jednu sramotu čitavom gradu i s pravom uznemirio građane Novog Sada".

Neposredni politički pokrovitelj ovog opasnog političkog presadana nesumnjivo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čiji su bliski saradnici bili na licu mesta i čiji su mediji jedini unapred obavešteni o maršu. Vučević će za ovu sramotu i tešku zloupotrebu dece jednom morati da odgovara i politički i krivično, jer ga sadašnja politička zaštita koju uživa i moć koju mu je dao njegov gazda neće doveka štititi od zakona i odgovornosti za sva nepočinstva koja je počinio tokom svojih mandata u Gradskoj kući – smatraju članovi Gradskog odbora Demokratske stranke u Novom Sadu.

Oceni vest:
13
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 1026 dana i 19 sati

  Haha...čim se oglasio DS sumnjivo mi je....Tu su njihovi prsti umešani...a da se ne posumnja staviš Vučićevu sliku i miran si...Providnoooo...Dokle više...umesto da se ujedini opozicija na izborima...

  Oceni komentar:
  4
  0