DS: Zgradu TV Pink nacionalizovati i preurediti u Muzej propagande

DS: Zgradu TV Pink nacionalizovati i preurediti u Muzej propagande

Demokratska stranka (DS) je reagovala na prikazivanje eksplicitnih scena seksa na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, u okviru rijalitija Zadruga.

U saopštenju DS-a koje je stiglo na naš imejl, njen potpredsednik Nenad Mitrović navodi da, "iako su svi već navikli da Pink, bez ikakve kazne, svakodnevno širi mržnju, laži i promoviše nemoral, javnost je ipak u potpunosti šokirana novim dnom koji je ova televizija probila". Prikazivanje eksplicitnih scena seksa na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, u okviru rijalitija Zadruga, smatra, "moralo bi da dovede napokon do gašenja TV Pink". Ipak, Demokratskoj stranci je jasno da će "REM ili veoma blago reagovati ili se čak neće ni oglašavati povodom samo još jednog u nizu skandala ružičastog medija Željka Mitrovića". 

– Ono što se događa godinama unazad je noćas samo kulminiralo. Bestidan prikaz razvarat, bluda i pornografije na TV Pink ima za cilj proizvodnju sadržaja koji će jeftino zabaviti šire narodne mase, a fokus građana sa svih afera ove vlasti prebaciti na skandalozan sadržaj medija koji ima nacionalnu pokrivenost. Demokratska stranka je više puta pozivala REM da reaguje na kršenje Zakona o elektronskim medijima, ali više nemamo nikakvih iluzija da će nešto zaista i učiniti, jer je Pink u potpunosti zaštićen od strane Aleksandra Vučića i za ovu televiziju ne važi nijedan zakon ove države – izjavio je Nenad Mitrović i dodao: 

– Iako razumemo gnev velikog broja građana, koji pozivaju na rušenje zgrade Televizije Pink, odmah nakon promena, Demokratska stranka obećava da ta će ta zgrada ostati neoštećena. Štaviše, ovaj objekat će biti iskorišćen u svrhu obrazovanja, tako što ćemo od njega napraviti Muzej propagande, laži i medijske manipulacije. U njemu će se nalaziti stalna postavka koju će učenici svih škola Srbije obilaziti, kako bi učili o istoriji beščašća medija tokom devedesetih godina prošlog veka i u poslednjih deset godina. Buduće generacije će biti u prilici da vide kako metodama propagande, vlast može da razori sopstvenu državu. Ovo je bitno učiniti, kako nam se nikada više ovakav medijski mrak ne bi ponovio.

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jasmina

  pre 920 dana i 19 sati

  To je odlična ideja.
  Treba još dodati “ Ministarstvo Istine” kao po George Orwell’s romanu 1984.

  Oceni komentar:
  1
  0