DSS PITA NADLEŽNE: Šta se deslilo sa preko 1.000 tona "opasnog otpada" iz kruga HINS-a?

DSS PITA NADLEŽNE: Šta se deslilo sa preko 1.000 tona "opasnog otpada" iz kruga HINS-a?

Predstavnici novosadskih mesnih odbora Demokratske stranke Srbije sa Klise, Vidovdanskog naselja i Slane bare posetili su fabriku HINS u stečaju kako bi postavili pitanje šta se desilo sa preko 1.000 tona "opasnog otpada" koji je pre godinu dana "otkriven" u krugu fabrike, javlja Gradski odbor te političke partije.

– Krajem januara 2018. godine ministar zaštite životne sredine Goran Trivan je na senzacionalan način medijski sa lica mesta predstavio otkriće preko 1000 tona "opasnog otpada" otkrivenog u krugu fabrike Hemijska industrija Novi Sad – HINS. Kako su tada preneli mediji, ministar je izjavio da je ovo delo "veliki zločin prema sopstvenom narodu" i da će uhapšeni vlasnik preduzeća koje je iznajmljivalo prostor HINS-a odgovarati za delo nezakonitog skladištenja opasnog otpada – kaže se u saopštenju GO DSS u Novom Sadu. 

Iz te političke partije navode i da – iako je ovaj spektakularni medijski događaj izazvao zabrinutost javnosti, a naročito stanovnika obližnjih novosadskih naselja Klisa, Vidovdansko naselje i Slana bara – i posle više od godinu dana još uvek nema zvaničnog epiloga.

S druge strane, iz Demokratske stranka Srbije kažu da nezvanično saznaju da je "opasni otpad" još uvek u krugu fabrike HINS, ali, kako navode, "i nije baš tako opasan, već predstavlja standardni otpad naftnog porekla i da su nas plašili za džabe".

– Gradski odbor DSS u Novom Sadu postavlja pitanja nadležnim službama: šta se deslilo sa preko 1.000 tona "opasnog otpada" iz kruga bivše novosadske fabrike HINS, da li je taj otpad zaista toliko opasan kao što nam je predstavljeno i da li je preduzeće angažovano za sanaciju tog otpada povezano sa ministrom Trivanom? Ako je nezvanična verzija događaja istinita, izgleda da nas nisu plašili za džabe, već u nečijem protivpravnom materijalnom interesu – kaže se na kraju saopštenja Gradskog odbora Demokratske stranek Srbije u Novom Sadu. 

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje bez struje bebe JKP Vodovod i kanalizacija zdravlje isključenja struje građanski protesti elektrovojvodina Mika Antić novorođenčad Vreme u Novom Sadu novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza novosađani milorad kapor klisa jkp novosadska toplana novosadsko porodilište betanija matičar glaukom telep bez vode isključenje vode Miroslav Antić servisne informacije novi sad jkp čistoća Republički hidrometeorološki zavod