DSS PITA NADLEŽNE: Šta se deslilo sa preko 1.000 tona "opasnog otpada" iz kruga HINS-a?

DSS PITA NADLEŽNE: Šta se deslilo sa preko 1.000 tona "opasnog otpada" iz kruga HINS-a?

Predstavnici novosadskih mesnih odbora Demokratske stranke Srbije sa Klise, Vidovdanskog naselja i Slane bare posetili su fabriku HINS u stečaju kako bi postavili pitanje šta se desilo sa preko 1.000 tona "opasnog otpada" koji je pre godinu dana "otkriven" u krugu fabrike, javlja Gradski odbor te političke partije.

– Krajem januara 2018. godine ministar zaštite životne sredine Goran Trivan je na senzacionalan način medijski sa lica mesta predstavio otkriće preko 1000 tona "opasnog otpada" otkrivenog u krugu fabrike Hemijska industrija Novi Sad – HINS. Kako su tada preneli mediji, ministar je izjavio da je ovo delo "veliki zločin prema sopstvenom narodu" i da će uhapšeni vlasnik preduzeća koje je iznajmljivalo prostor HINS-a odgovarati za delo nezakonitog skladištenja opasnog otpada – kaže se u saopštenju GO DSS u Novom Sadu. 

Iz te političke partije navode i da – iako je ovaj spektakularni medijski događaj izazvao zabrinutost javnosti, a naročito stanovnika obližnjih novosadskih naselja Klisa, Vidovdansko naselje i Slana bara – i posle više od godinu dana još uvek nema zvaničnog epiloga.

S druge strane, iz Demokratske stranka Srbije kažu da nezvanično saznaju da je "opasni otpad" još uvek u krugu fabrike HINS, ali, kako navode, "i nije baš tako opasan, već predstavlja standardni otpad naftnog porekla i da su nas plašili za džabe".

– Gradski odbor DSS u Novom Sadu postavlja pitanja nadležnim službama: šta se deslilo sa preko 1.000 tona "opasnog otpada" iz kruga bivše novosadske fabrike HINS, da li je taj otpad zaista toliko opasan kao što nam je predstavljeno i da li je preduzeće angažovano za sanaciju tog otpada povezano sa ministrom Trivanom? Ako je nezvanična verzija događaja istinita, izgleda da nas nisu plašili za džabe, već u nečijem protivpravnom materijalnom interesu – kaže se na kraju saopštenja Gradskog odbora Demokratske stranek Srbije u Novom Sadu. 

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija štrand Elektrodistribucija Novi Sad sremska kamenica isključenja struje jkp lisje novorođenčad novosadsko porodilište bez vode servisne informacije bez struje Vreme u Novom Sadu Isključenje struje servisne informacije novi sad bebe Republički hidrometeorološki zavod RHMZ elektrovojvodina raspored sahrana novi sad sahrane gradsko groblje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija novosađani policija Futog JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Srbiji isključenje vode vremenska prognoza novi sad