DSS poziva gradsku vlast da hitno ukloni radioaktivne gromobrane

DSS poziva gradsku vlast da hitno ukloni radioaktivne gromobrane

Iz gradskog odbora Demokratske stranke Srbije podsećaju da je sa majem ove godine prošla je i četvrta godina od isteka zakonskog roka za uklanjanje radioaktivnih gromobrana.

Kako se navodi u saopštenju, Novi Sad je u radioaktivnoj mreži sa oko 50 opasnih uređaja koji se nalaze svuda oko nas, pa čak i u neposrednoj blizini škola, obdaništa i stambenih zgrada.

- Smatramo da više nema izgovora i zahteva od gradske vlasti da u najkraćem mogućem vremenu obavi posao i ukloni ih – poručuje Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu.

Iz GO DSS navode i da u Srbiji ima više preduzeća koja se bave uklanjanjem radioaktivnih gromobrana, a novac potreban za uklanjanje je samo mali deo suficita u budžetu kojim se, kaže se u saopštenju, gradska vlast redovno hvali.

- Epidemija malignih oboljenja je, nažalost, naša svakodnevica. Ako nas je već NATO pakt, tokom agresije na našu zemlju 1999. godine, bombardovao osiromašenim uranijumom, ne moramo i sami da se zračimo – kaže se na kraju saopštenja GO DSS.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • debeli

  pre 357 dana i 2 sata

  u prvi mah mi se učinilo da dss poziva vlast da ukloni domobrane.i to još radioaktivne.ipak,srećom,reč je o gromobranima.

  Oceni komentar:
  1
  4
bez struje jkp novosadska toplana novosadsko porodilište Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode policija bebe javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad betanija jkp lisje Isključenje struje RHMZ bez vode JKP Vodovod i kanalizacija gradsko groblje sahrane Vreme u Novom Sadu novosađani servisne informacije vremenska prognoza novi sad isključenja struje servisne informacije novi sad Petrovaradin elektrovojvodina Futog štrand klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad