DSS poziva gradsku vlast da hitno ukloni radioaktivne gromobrane

DSS poziva gradsku vlast da hitno ukloni radioaktivne gromobrane

Iz gradskog odbora Demokratske stranke Srbije podsećaju da je sa majem ove godine prošla je i četvrta godina od isteka zakonskog roka za uklanjanje radioaktivnih gromobrana.

Kako se navodi u saopštenju, Novi Sad je u radioaktivnoj mreži sa oko 50 opasnih uređaja koji se nalaze svuda oko nas, pa čak i u neposrednoj blizini škola, obdaništa i stambenih zgrada.

- Smatramo da više nema izgovora i zahteva od gradske vlasti da u najkraćem mogućem vremenu obavi posao i ukloni ih – poručuje Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu.

Iz GO DSS navode i da u Srbiji ima više preduzeća koja se bave uklanjanjem radioaktivnih gromobrana, a novac potreban za uklanjanje je samo mali deo suficita u budžetu kojim se, kaže se u saopštenju, gradska vlast redovno hvali.

- Epidemija malignih oboljenja je, nažalost, naša svakodnevica. Ako nas je već NATO pakt, tokom agresije na našu zemlju 1999. godine, bombardovao osiromašenim uranijumom, ne moramo i sami da se zračimo – kaže se na kraju saopštenja GO DSS.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • debeli

  pre 291 dan i 4 sata

  u prvi mah mi se učinilo da dss poziva vlast da ukloni domobrane.i to još radioaktivne.ipak,srećom,reč je o gromobranima.

  Oceni komentar:
  1
  4
bez grejanja JKP Vodovod i kanalizacija bebe Elektrodistribucija Novi Sad jkp novosadska toplana novorođenčad elektrovojvodina isključenje vode isključenja struje bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo nagrada miroslav antić telep Isključenje struje novosadsko porodilište Vreme u Novom Sadu Republički hidrometeorološki zavod jkp čistoća betanija bez vode matičar ministarstvo unutrašnjih poslova Miroslav Antić novi sad servisne informacije novi sad vremenska prognoza zdravlje milorad kapor bez tople vode novosađani