DSS: "Prvo odvod do prečistača, pa onda nova crpna stanica"

DSS: "Prvo odvod do prečistača, pa onda nova crpna stanica"

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu skrenuo je pažnju javnosti i gradskoj vlasti da se nikako ne sme dozvoliti povezivanje crpne stanice GC1 u Radničkoj ulici sa novom glavnom crpnom stanicom kod nekadašnjeg Žeželjevog mosta pre nego što se izgradi cevovod koji bi svu otpadnu vodu odveo do mesta budućeg prečistača kod Rokovog potoka u Petrovaradinu.

Iz DSS navode da je početak radova na izgradnji nove glavne crpne stanice NGC1 u parku kod nekadašnjeg Žeželjevog mosta izazvao veliko uznemirenje građana koji stanuju u Mesnoj zajednici "Dunav", jer se nova crpna stanica gradi na svega 30 metara od prvih stambenih zgrada.

- Osim crpne stanice gradi se i veliki retenzioni bazen koji treba da prihvati fekalnu vodu sa teritorije čitavog Grada. Projektom je predviđeno i da se napravi novi kanalizacioni izliv u Dunav koji će biti oko 30 metara uzvodno, još bliže stambenim zgradama od već postojećeg izliva – ističe se u saopštenju.Kako dalje navode iz DSS, svi ovi radovi su predviđeni u realizaciji prve faze projekta, nakon čega se planira povezivanje kolektora iz postojeće glavne crpne stanice GC1 koja se nalazi na početku Radničke ulice, zatim izgradnja cevovoda koji će kompletnu fekalnu vodu da transportuje preko drumsko-železničkog mosta do kolektora koji treba da bude izgrađen u okolini mesta gde se Rokov potok u Petrovaradinu uliva u Dunav.

Iz Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije apeluju na gradske čelnike da, pre svega, vode računa o interesima svojih građana i da ne dozvole da najgušće naseljena mesna zajednica na teritoriji Grada Novog Sada u kojoj se pored velikog broja stambenih zgrada nalaze i jaslice, vrtić, osnovna škola, srednja škola i srednjoškolski dom postane, navodi se, nemoguće mesto za život zbog nesnosnog smrada time što bi se postojeći problem neprijatnih mirisa u Radničkoj ulici proširio na teritoriju MZ "Dunav".


- Ukoliko se ovo dogodi zbog takozvanog "višeg interesa" i želje "krupnog kapitala" da investira u izgradnju ekskluzivnih objekata u Radničkoj ulici, stanovnici MZ "Dunav" neće moći da žive od smrada tik pored "kloake" Novog Sada. Gradski odbor DSS će se zajedno sa građanima MZ „Dunav” oštro suprostaviti sprovođenju takve ideje –
kaže se na kraju saopštenja Demokratske stranke Srbije.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milos

  pre 161 dan i 12 sati

  nesto mnogo objavljujete saopstenja ovog DSS-a a oni kombi stranka, nebitni svima i sebi samima..

  Oceni komentar:
  5
  7
 • mLaden

  pre 161 dan i 11 sati

  smeta im zato što to radi LSV

  Oceni komentar:
  3
  4
 • Majurac

  pre 161 dan i 7 sati

  "3o metara uzvodno od Žeželjevog mosta"? U tom slučaju postoji opasnost da rečna struja ponese deo i na predivnu Oficirsku plažu. LSV šta to radiš?

  Oceni komentar:
  1
  4
 • mLaden

  pre 161 dan i 4 sata

  @Majurac: kako nisko lupetanje kao i tvoj nick. Majurac a znaš da se gradi sa druge strane reke a matica i rečna struja ide sa druge strane. Lažima se služite. Tačno vam smeta što to radi LSV i što će da bude rešeno pitanje smrada na keju i otpadnih voda. To isto ste vi trebali da rešite kad ste bili na vlasti ali niste hteli.

  Oceni komentar:
  1
  1
sahrane klinika za ginekologiju i akušerstvo bez vode isključenja struje vremenska prognoza gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević RHMZ restorani novi sad elektrovojvodina servisne informacije novi sad servisne informacije Isključenje struje jkp lisje novosadsko porodilište betanija bebe Republički hidrometeorološki zavod JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Novom Sadu Hitna pomoć Elektrodistribucija Novi Sad jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad novorođenčad matičar novi sad isključenje vode novosađani horoskop raspored sahrana i ispraćaja gradsko groblje