DSS: Vazduh u Novom Sadu "ekstremno zagađen", najkritičnije u Rumenačkoj ulici

DSS: Vazduh u Novom Sadu "ekstremno zagađen", najkritičnije u Rumenačkoj ulici

Demokratska stranka Srbije zahteva od gradske vlasti da objasni trenutno stanje "ekstremnog zagađenja vazduha u Novom Sadu" i da izda zvanična upustva za ponašanje stanovništva.

Kako se navodi u saopštenju DSS, građani Novog Sada, a naročito stanovnici Detelinare i oni nastanjeni u neposrednoj okolini Rumenačke ulice, u prethodnim danima veoma su se uznemirili zbog ekstremnih vrednosti zagađenja vazduha u Novom Sadu.

– Vrednosti za Novi Sad koje se ovih dana očitavaju na aplikacijama i sajtovima za praćenje zagađenja vazduha gore su od onih očitanih u Beogradu na Mostarskoj petlji ili u Starom gradu. Sugrađani hronično oboleli od respiratorinih oboljenja preživljavaju veoma teške trenutke, a inače zdrave osobe takođe osećaju zdravstvene tegobe uslovljene zagađenjem vazduha – kaže se u saopštenju te političke partije.


– Iako Novi Sad nije na listi gradova sa najzagađenijim vazduhom u Srbiji, a mesečni proseci zagađenja ostaju u okviru propisanih prihvatljivih normativa, gradski zvaničnici se u ovako ekstremnim okolnostima moraju oglasiti sa jasnim objašnjenjem o kakvom se zagađenju radi kao i sa instrukcijama za ponašanje stanovništva – poručuju iz Stručnog saveta Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu.

Oceni vest:
8
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • nata77

  pre 29 dana i 22 sata

  Jeste ovo od saobraćaja, ali onog avio... NATO avioni nas svako jutro u zoru praše teškim metalima. Otud PM 10 tako visok...

  Oceni komentar:
  8
  7
Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosađani isključenje vode crna hronika dnevni horoskop raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište mup novi sad bebe RHMZ horoskop jkp lisje elektrovojvodina bez vode horoskopski znaci klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja betanija Isključenje struje isključenja struje novorođenčad Vreme u Novom Sadu JKP Vodovod i kanalizacija novosadska policija Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije servisne informacije novi sad sremski karlovci sahrane novi sad