DSS: Vazduh u Novom Sadu "ekstremno zagađen", najkritičnije u Rumenačkoj ulici

DSS: Vazduh u Novom Sadu "ekstremno zagađen", najkritičnije u Rumenačkoj ulici

Demokratska stranka Srbije zahteva od gradske vlasti da objasni trenutno stanje "ekstremnog zagađenja vazduha u Novom Sadu" i da izda zvanična upustva za ponašanje stanovništva.

Kako se navodi u saopštenju DSS, građani Novog Sada, a naročito stanovnici Detelinare i oni nastanjeni u neposrednoj okolini Rumenačke ulice, u prethodnim danima veoma su se uznemirili zbog ekstremnih vrednosti zagađenja vazduha u Novom Sadu.

– Vrednosti za Novi Sad koje se ovih dana očitavaju na aplikacijama i sajtovima za praćenje zagađenja vazduha gore su od onih očitanih u Beogradu na Mostarskoj petlji ili u Starom gradu. Sugrađani hronično oboleli od respiratorinih oboljenja preživljavaju veoma teške trenutke, a inače zdrave osobe takođe osećaju zdravstvene tegobe uslovljene zagađenjem vazduha – kaže se u saopštenju te političke partije.


– Iako Novi Sad nije na listi gradova sa najzagađenijim vazduhom u Srbiji, a mesečni proseci zagađenja ostaju u okviru propisanih prihvatljivih normativa, gradski zvaničnici se u ovako ekstremnim okolnostima moraju oglasiti sa jasnim objašnjenjem o kakvom se zagađenju radi kao i sa instrukcijama za ponašanje stanovništva – poručuju iz Stručnog saveta Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu.

Oceni vest:
12
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • nata77

  pre 1071 dan i 4 sata

  Jeste ovo od saobraćaja, ali onog avio... NATO avioni nas svako jutro u zoru praše teškim metalima. Otud PM 10 tako visok...

  Oceni komentar:
  8
  7