DUGOROČNA PROGNOZA: Osveženje stiže posle 20. septembra

DUGOROČNA PROGNOZA: Osveženje stiže posle 20. septembra

Do 19. septembra u Vojvodini se očekuje toplije i uglavnom suvo vreme za ovo doba godine. Dnevna temperatura će biti u padu, ali će se srednja dnevna temperatura vazduha zadržavati iznad višegodišnjeg proseka (od 17 do 23 stepena), saopštio je RHMZ.

Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednost u intervalu od 13 do 19, a najviša dnevna 24 do 31 stepen. Oko 17. i 18. septembra duvaće slab ili umeren severozapadni vetar. Kiša ili lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom prognoziraju se 17. septembra u drugoj polovini dana, a dan kasnije (18.09) uglavnom slaba kiša.

U periodu 20. do 27. septembra prognozira se svežije vreme za ovo doba godine sa češćom pojavom kiše ili kratkotrajnih pljuskova. Srednja dnevna temperatura vazduha biće ispod višegodišnjeg proseka (od 13 do 17 stepeni). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od 9 do 13, a najviša dnevna od 17 do 22 stepena.

Do 6. oktobra se predviđa prosečno toplo i uglavnom suvo vreme za ovo doba godine sa srednjom dnevnom temperaturom vazduha u granicama višegodišnjeg proseka (od 13 do 17 stepeni). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednost u intervalu od 7 do 10 stepeni, a najviša dnevna, uz manja kolebanja, od 19 do 24 stepena. Kiša mestimično ili lokalni pljuskovi se očekuju oko 27. i 30 septembra, kao i oko 1. oktobra. Intenzivnije padavine se prognoziraju oko 27. septembra.

Ima izgleda da će se do sredine oktobra održavati malo svežije vreme sa češćom pojavom kiše ili kratkotrajnih pljuskova sa srednjom dnevnom temperaturom vazduha malo ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka (od 10 do 14). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od 4 do 9, a najviša dnevna, uz manja kolebanja od 16 do 22 stepena. Intenzivnije padavine se predviđaju oko 8. i 12. Oktobra, navodi se u saopštenju RHMZ.

Prognozirana količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka za posmatrani period sa vrednostima u intervalu od 50 mm na severu do 75 mm na jugu Vojvodine.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan