Dunav privlači sve veći broj turista u Novi Sad

Dunav privlači sve veći broj turista u Novi Sad

Većina Novosađana spas od vrućina traži na reci, a upravo zahvaljujući Dunavu sve je više turista, koji posećuju grad. Osim mladima, Novi Sad je zanimljiv i nešto starijim turistima koji krstare Dunavom, pa se u gradu zadrže i po nekoliko dana.

Lepota Dunava se teško može opisati, ona se mora doživeti. Krstarenje na kruzerima koji su pravi hoteli na Dunavu, sve je popularnije. To su prepoznali i brojni stranci koji poslednjih godina krstare drugom najdužom rekom u Evropi. Jedna od njihovih stanica je i Novi Sad. Na ta putovanja najviše se odlučuju turisti iz Nemačke.

Tokom 2016. godine u Luku Novi Sad pristalo je 306 putničkih brodova, sa preko 36 hiljada putnika, što je veoma važno za grad.

Turistima se u Novom Sadu, prema podacima, najviše sviđa koncept mirnog života, čistoća, sređenost ulica i otvorenost ljudi. Ipak, ono što su strani turisti zamerili, je nedovoljan broj adaptiranih prilazaka za osobe sa invaliditetom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp novosadska toplana porodilište raspored sahrana i ispraćaja horoskopski znaci bez vode almaško groblje horoskop matična knjiga rođenih servisne informacije novi sad sahrane betanija bebe vremenska prognoza novi sad radosne vesti novorođenčad havarija na vodovodu jkp lisje gradonačelnik Miloš Vučević telep dunav EPS elektrovojvodina servisne informacije isključenja struje RHMZ Miloš Vučević raspored sahrana novi sad gradsko groblje novosadsko porodilište bez struje