Dunav privlači sve veći broj turista u Novi Sad

Dunav privlači sve veći broj turista u Novi Sad

Većina Novosađana spas od vrućina traži na reci, a upravo zahvaljujući Dunavu sve je više turista, koji posećuju grad. Osim mladima, Novi Sad je zanimljiv i nešto starijim turistima koji krstare Dunavom, pa se u gradu zadrže i po nekoliko dana.

Lepota Dunava se teško može opisati, ona se mora doživeti. Krstarenje na kruzerima koji su pravi hoteli na Dunavu, sve je popularnije. To su prepoznali i brojni stranci koji poslednjih godina krstare drugom najdužom rekom u Evropi. Jedna od njihovih stanica je i Novi Sad. Na ta putovanja najviše se odlučuju turisti iz Nemačke.

Tokom 2016. godine u Luku Novi Sad pristalo je 306 putničkih brodova, sa preko 36 hiljada putnika, što je veoma važno za grad.

Turistima se u Novom Sadu, prema podacima, najviše sviđa koncept mirnog života, čistoća, sređenost ulica i otvorenost ljudi. Ipak, ono što su strani turisti zamerili, je nedovoljan broj adaptiranih prilazaka za osobe sa invaliditetom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad novorođenčad Vreme u Srbiji servisne informacije novosadsko porodilište isključenje vode jkp novosadska toplana Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje bez vode javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija policija RHMZ bebe Vreme u Novom Sadu isključenja struje elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad novosađani Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza novi sad sahrane Futog betanija centralno groblje u Futogu gradsko groblje jkp lisje Isključenje struje