DUNAVAC: Investitori zainteresovani da na mestu kasarne sagrade luksuzno naselje, parkove, poslovnu zonu...

DUNAVAC: Investitori zainteresovani da na mestu kasarne sagrade luksuzno naselje, parkove, poslovnu zonu...

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević je danas zajedno sa potpredsednikom Pokrajinske vlade Đorđem Milićevićem obišao radove na vađenju rečnog nanosa na ulazu u Dunavac, kod tzv. "špica" novosadskog kupališta "Štrand", koje izvodi JVP "Vode Vojvodine", a obilasku radova prisustvovali su i direktor tog preduzeća Slavko Vrndžić, kao i predstavnici Vojske Republike Srbije.

Prema rečima Đorđa Milićevića, na taj problem Pokrajinskoj vladi ukazala je Vojska Srbije, i hitno je dat nalog nadležnom preduzeću da pristupi radovima, kako bi Vojska mogla nesmetano da obavlja svoje zadatke, ali i da bi građanima bilo omogućeno korišćenje brodova i čamaca. Кako se moglo čuti tokom obilaska, problem je posebno izražen leti kada je nizak vodostaj i nanos ometa rečni saobraćaj, odnosno nautički turizam.

– Ovo je prilika i da obiđemo "Štrand", najlepšu plažu na Dunavu po kojoj je Novi Sad poznat. Кako bismo obezbedili što bolje uslove za brojne Novosađane i goste koji tu leti borave, ove godine Grad je izdvojio 14 miliona dinara za rekonstrukciju sanitarnih čvorova. Međutim, sve to treba posmatrati u okviru šire slike, izlaska Novog Sada na obalu svoje reke, a tu pričamo o novim urbanističko-investicionim projektima izuzetno velike vrednosti – rekao je gradonačelnik Novog Sada, a prenosi njegov kabinet.– Moramo da iskoristimo potencijale zapuštenih lokaliteta, kao što je nekadašnje brodogradilište, gde ni posle petnaestak godina nije iskazano interesovanje za tom delatnošću. Zato treba da, poput Londona, Roterdama i drugih gradova, taj prostor iskoristimo za poslovno-stambeni kompleks, a verujem da ćemo početkom 2020. godine započeti realizaciju te investicije, vredne preko 400 miliona evra. Namera je da dobijemo pravu, modernu marinu, uređen Dunavac, a veliko je interesovanje investitora i za poziciju gde se danas nalazi kasarna "Aleksandar Berić", sedište Rečne flotile. Uveren sam da ćemo postići dogovor sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije da se nađe nova adresa za celu Prvu brigadu, pa tako i Rečnu flotilu. Dakle, na ovom potezu možemo očekivati luksuzno naselje, parkove, poslovnu zonu, ali će završnu reč o tome kako najbolje urbanistički urediti ceo taj kompleks dati struka. U svakom slučaju, dobro je što neko hoće da investira pola milijarde evra u Novi Sad –
naglasio je Miloš Vučević.

Za vađenje rečnog nanosa na ulazu u Dunavac, Pokrajinska vlada opredelila je sedam miliona dinara. Potrebno je očistiti 20.000 kubika mulja, a rok za završetak tih radova je sredina maja, rečeno je tokom današnjeg obilaska, kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Oceni vest:
3
27

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jd

  pre 1283 dana i 11 sati

  Pa da, sta ce nam mornarica. I ovako je vojska degradirana totalno. Ovo je policijska i izvrsiteljska drzava. Samo praviti luksuzna naselja, toga uvek treba ...

  Oceni komentar:
  1
  15
 • Mihajlo

  pre 1283 dana i 10 sati

  Da pogodim ko ce graditi.... Galens.

  Oceni komentar:
  1
  21
 • luka

  pre 1282 dana i 10 sati

  ode nam spic

  Oceni komentar:
  1
  6
 • luka

  pre 1279 dana i 16 sati

  a kad nam budu oteli spens, pa strand, i sve ostalo sto znaci novi sad, onda cemo se valjda svi sloziti da su nas eto ipak pljackali.

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Milos

  pre 1278 dana i 17 sati

  kakave njuske u prvom planu, ovaj Egic je uzasan lik..samo kulturno

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Maki

  pre 1239 dana i 11 sati

  Voleo bih da vidim tog oficira koji bi potpisao predaju kasarne za novac?! Takvima treba zabraniti da rade u vojsci! A brodogradilište? Voleo bih da znam zašto je dosovski režim uništio ovog svetskog giganta brodogradnje odmah po dolasku na vlast. Mogu zamisliti zašto 15 godina "nije bilo zainteresovanih" za brodogradnju. Da li je neko ikad odgovarao za to?

  Oceni komentar:
  0
  3