DUPLO DARIVANJE ŽIVOTA: Akcija dobrovoljnog davanja krvi za sve mame

DUPLO DARIVANJE ŽIVOTA: Akcija dobrovoljnog davanja krvi za sve mame

U saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, udruženje Mame Novosađanke organizuje akciju doborovoljnog davanja krvi za sve mame – koja traje do 3. septembra.

Akcija se realizuje u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, Hajduk Veljkova 9a, radnim danima od 7 do 13 časova, a u subotu od 8 do 12 sati. Kako su rekli iz Zavoda, tamo postoji kutak za decu, sa igračkama i grickalicama, pa mame koje nemaju kome da ostave mališane, a rado bi se odazvale ovom pozivu, mogu s njima da dođu.

- U Zavoda imaju ozbiljan manjak zaliha krvi, a znaju koliko su mame humane i veruju da će se rado odazvati akciji. Naše udruženje se odlučilo da se odazove ovim potrebama i pozove što više majki iz našeg grada, ali i očeva i ostalih članova porodice, poručuju Mame Novosađanke.

Na žalost, ne mogu svi koji bi voleli da budu dobrovoljni davaoci krvi, postoje kategorije kojima iz različitih razloga to nije dozvoljeno, a u koju kategoriju spadaju mogu proveriti ovde

- Mame daruju život duplo, jednom kada rađaju život, jednom kada, darujući krv, spašavaju život nekom drugom! Vidimo se u Zavodu – poručuju na kraju današnjeg saopštenja humane novosadske majke.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad jkp lisje elektrovojvodina bebe izmena režima saobraćaja intervju isključenja struje jkp novosadska toplana klisa servisne informacije bez struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije novi sad novosadska policija raspored sahrana i ispraćaja JGSP "Novi Sad" Isključenje struje novorođenčad izmena trase autobusa novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu raspored sahrana novi sad bez vode mural horoskop betanija isključenje vode