DUPLO DARIVANJE ŽIVOTA: Akcija dobrovoljnog davanja krvi za sve mame

DUPLO DARIVANJE ŽIVOTA: Akcija dobrovoljnog davanja krvi za sve mame

U saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, udruženje Mame Novosađanke organizuje akciju doborovoljnog davanja krvi za sve mame – koja traje do 3. septembra.

Akcija se realizuje u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, Hajduk Veljkova 9a, radnim danima od 7 do 13 časova, a u subotu od 8 do 12 sati. Kako su rekli iz Zavoda, tamo postoji kutak za decu, sa igračkama i grickalicama, pa mame koje nemaju kome da ostave mališane, a rado bi se odazvale ovom pozivu, mogu s njima da dođu.

- U Zavoda imaju ozbiljan manjak zaliha krvi, a znaju koliko su mame humane i veruju da će se rado odazvati akciji. Naše udruženje se odlučilo da se odazove ovim potrebama i pozove što više majki iz našeg grada, ali i očeva i ostalih članova porodice, poručuju Mame Novosađanke.

Na žalost, ne mogu svi koji bi voleli da budu dobrovoljni davaoci krvi, postoje kategorije kojima iz različitih razloga to nije dozvoljeno, a u koju kategoriju spadaju mogu proveriti ovde

- Mame daruju život duplo, jednom kada rađaju život, jednom kada, darujući krv, spašavaju život nekom drugom! Vidimo se u Zavodu – poručuju na kraju današnjeg saopštenja humane novosadske majke.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan