Dušan Vlaović novi predsednik FK Vojvodina

Dušan Vlaović novi predsednik FK Vojvodina

Dosadašnji član Komisije koja je privremeno bila preuzela rukovođenje klubom i dugogodišnji direktor preduzeća "Dnevnik Vojvodina pres" jednoglasno je izabran za novog predsednika fudbalskog kluba Vojvodina.

U FC "Vujadin Boškov" u Veterniku, u utorak je održana nova vanredna sednica Skupštine fudbalskog kluba Vojvodina. Sednici je prisustvovalo 38 od ukupno 55 članova najvišeg klupskog tela, koji su ovom prilikom izabrali novo rukovodstvo “stare dame”.

Za novog predsednika FK Vojvodina izabran je Dušan Vlaović, bivši dugogodišnji član Upravnog odbora kluba i direktor preduzeća “Dnevnik Vojvodina pres”, a ujedno i dosadašnji član Komisije koja je rukovodila klubom u prethodnih mesec i po dana. U obraćanju članovima Skupštine, on je istakao da je situacija u kojoj se klub nalazi dosta teška, ali ne i bezizlazna, i istakao da su Grad Novi Sad i JP “Srbijagas” omogućili sredstva za tekuće troškove i nesmetano funkcionisanje kluba u narednom periodu, s tim da će, od dodatnih prihoda koji se očekuju (transferi, jačanje sponzorkog pula itd), nova uprava raditi i na saniranju zaostalog duga koji klub ima.

- Jedan od osnovnih ciljeva u skorijem periodu biće nam da se odblokira klupski račun. Budžet koji imamo na raspolaganju nam je dovoljan za funkcionisanje kluba na sadašnjem nivou, a uskoro ćemo započeti razgovore sa novim potencijalnim sponzorima kako bismo ojačali svoju poziciju za ostvarenje još boljih takmičarskih rezultata. Takođe, mnogo pažnje posvetićemo radu i organizaciji naše omladinske škole, kako nam se ne bi ponovilo da, što je bio slučaj u prethodnih nekoliko meseci, neki od naših najtalentovanijih igrača odu u druge klubove. Zajednički stav struke i uprave jeste da u prvom timu trenutno imamo previše fudbalera i sa nekima od njih nam predstoji razgovor da vidimo šta i kako dalje, s tim da ćemo istovremeno pokušati da dovedemo dva-tri istinska pojačanja, koji bi nam pomogli u ostvarenju naših ciljeva. Istovremeno, u saradnji sa Gradom Novim Sadom, videćemo i kakve su mogućnosti za rekonstrukciju stadiona “Karađorđe” – izjavio je Vlaović.Članovi Skupštine izabrali su i preostale članove Upravnog odbora, pa se tako, pored Dušana Vlaovića, u klupskoj upravi od utorka nalaze još Dušan Bajatović (predsednik sportskog društva Vojvodina i direktor JP “Srbijagas”), Nenad Rončević (bivši potpredsednik FK Vojvodina), Ljubomir Apro (advokat i bivši član uprave FK Vojvodina), Milan Đurić (član Gradskog veća za upravu i propise), Milan Đukić (predsednik rukometnog kluba Vojvodina), Milan Đukić (advokat), Branko Ćurčić, Nikola Vasiljević i Tomislav Knežević.

Novi član Upravnog odbora FK Vojvodina Dušan Bajatović, inače direktor JP “Srbijagas”, potvrdio je da je ta kompanija postala novi generalni sponzor kluba.

- Na ovaj način, omogućićemo da klub redovno izmiruje svoje tekuće troškove, odnosno redovnu isplatu zarada svih igrača i zaposlenih, a konačno ćemo, posle mnogo vremena, angažovati jednu stranu revizorsku kuću da utvrdi tačan dug kluba i sa tim podacima ćemo izaći u javnost. Po mom mišljenju, Vojvodina spada među tri najveća fudbalska brenda u našoj zemlji i zato je dobro da je za svoje dalje funkcionisanje dobila podršku kako Vlade Republike Srbije, tako i Vlade Vojvodine i Grada Novog Sada – izjavio je Bajatović.

Na jučerašnjojsednici, na mesto generalnog direktora FK Vojvodina postavljen je dugogodišnji direktor rukometnog kluba Vojvodina Darko Jevtić, dok je dosadašnji generalni direktor FK Vojvodina Aleksandar Dunđerski imenovan za njegovog zamenika i ujedno tehničkog direktora kluba. Istovremeno, došlo je i do promena u Nadzornom odboru FK Vojvodina, čiji član više neće biti Stevan Miljaković, dok je u ovo telo izabran direktor “Parking servisa” Stevan Lugonja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

izmena režima saobraćaja elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija novosađani raspored sahrana i ispraćaja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenja struje Isključenje struje horoskop klisa intervju jkp lisje izmena trase autobusa jkp novosadska toplana novosadsko porodilište isključenje vode mural novosadska policija bebe JGSP "Novi Sad" bez vode raspored sahrana novi sad Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije bez struje servisne informacije novi sad sahrane novi sad betanija