DVA MINUTA TIŠINE: Zaštita kulturnog i istorijskog nasleđa Grada

DVA MINUTA TIŠINE: Zaštita kulturnog i istorijskog nasleđa Grada

Neformalna grupa građana "2 minuta tišine" održala je juče još jedno u nizu okupljanja. Svake nedelje od 22. marta 2015. godine njihovi aktivisti na Trgu slobode postavljaju pitanja i nude rešenja za probleme i situacije koje se dešavaju oko nas.

Ove nedelje pokrenuto je pitanje zaštite kulturnog i istorijskog nasleđa Novog Sada.

- Novi Sad je kandidat za evropsku prestonicu kulture. Mi kao grupa nismo protiv toga, jer naravno mislimo i radimo samo najbolje za naš grad. Ali, kako možemo da se kandidujemo za tako prestižno priznanje, ako u isto vreme uništavamo naše kulturno i istorijsko nasleđe? – poručuje se u saopštenju "2 minuta tišine", i dodaje:

- Poslednji takav primer je na lokaciji gde je bila jermenska crkva na bulevaru Mihajla Pupina. Kopanjem temelja na ovoj lokaciji je pored jermenskog groblja, otkriven, u dubljim slojevima i deo naselja za koje se pretpostavlja da je staro 3000 godina. Taj podatak bi trebalo da bude bonus u trci za evropsku prestonicu kulture. Ali, na žalost, neće moći da se vidi zato što će uskoro, nakon istraživanja lokaliteta, biti zatrpano ispod temelja novog solitera koji se gradi na toj lokaciji.

Akcije udruženja "2 minuta tišine" nastavljaju se i dalje – "sledeće nedelje ponovo smo na trgu da iznesemo svoje predloge i primedbe povodom ovog pitanja," poručuju Novosađanima.

I, naravno, još uvek nastavljaju sa akcijama "Aleksin Zakon" i "Pravda za Vukašina", kao i s prikupljanjem pomoći za lečenje Novosađanke Teodore Milić (SMS 169 na 3030).

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez tople vode Srbija OK Vojvodina bez vode novosađani vremenska prognoza bez struje tajne horoskopa novi sad novosadsko porodilište vojvodina ns seme novorođenčad betanija horoskopski znaci begeč elektrovojvodina isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod bebe isključenje vode servisne informacije novi sad horoskop isključenje grejanja ljubavni horoskop Vreme u Novom Sadu bez grejanja Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo