Dva najveća ledolomca stigla u Novi Sad

Dva najveća ledolomca stigla u Novi Sad

Najveći mađarski ledolomac - "Sečenji", i još jedan, stigli su danas popodne u Novi Sad, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.

Ti ledolomci će sutra ujutro krenuti nizvodno, ka Beogradu, navodi se u saopštenju.

Par ledolomoca koji je ranije stigao iz Mađarske, ostaće u zoni Daljske krivine, da bi održavali i stabilizovali koridor koji su probili kroz led, piše u saopštenju.

Veći od dva mađarska ledolomaca ostaje u zoni daljske krivine, gde nastavlja da održava prohodnost i stabilizuje koridor kroz ledenu barijeru, saopšteno je iz JVP "Vode Vojvodine". Koridor je trenutno širok oko 100 metara.

Manji mađarski ledolomac, koji je juče posle 6 dana oslobođen iz leda u daljskoj krivini, ima manjih tehničkih problema koji bi trebalo da budu otklonjeni tokom dana.

Potiskivač "Sloga" i dalje je angažovan na propuštanju leda na sektoru Grada Novog Sada i u pripravnosti je 24 sata.

Zbog niskih temperatura stvara se nova pokorica na rekama, što će produžiti borbu sa ledom.

Situacija na vojvođanskim vodotocima nepromenjena je u odnosu na jučerašnji dan. Vanredna odbrana od zagušenja ledom i dalje se sprovodi na 104, 7 kilometara na Dunavu, dok je redovna odbrana na snazi na ukupno 628, 67 kilometara Dunava, Save, Tise i banatskih vodotoka.

Debljina leda je od 5 do 20 cm.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane novi sad vremenska prognoza novi sad 27. novosadski maraton bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje novosađani raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje matičar novi sad RHMZ novosadska policija novosadsko porodilište betanija servisne informacije bez vode jkp lisje Aleksandar Vučić izmena režima saobraćaja KCV raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode servisne informacije novi sad bebe Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina protest taksista