Dve godine zatvora za pokušaj ubistva na Novom naselju prošlog januara

Dve godine zatvora za pokušaj ubistva na Novom naselju prošlog januara

U novosadskom Višem sudu završeno je suđenje D.R. (27) ) iz Novog Sada okrivljenom za pokušaj ubistva Novosađanina S. M, sina vlasnika kafića ispred kojeg se zločin dogodio, a u kojem je okrivljeni bio redovan gost u periodu od sedam godina.

D. R. je osuđen na dve godine i dva meseca zatvora. Ova presuda izrečena je nakon sklapanja sporazuma o priznanju krivice između okrivljenog i Višeg javnog tužilaštva, odluka suda postala je pravnosnažna odmah po izricanju presude, a stranke su se odrekle prava na žalbu.

Okrivljenom je ukinut pritvor u kojem je bio oko godinu dana, a to vreme će mu biti uračunato u kaznu.

Poslednje ročište proteklo je u saslušanju hirurga i anesteziologa koji su zbrinuli oštećenog u Urgentnom centru, a potom i veštaka za sudsku medicinu i psihijatriju.

Hirurg dr Milan Korica prisetio se da je bilo obilnog krvarenja pacijenta, ali da je on bio u hemodinamski stabilnom stanju, odnosno da nije bio životno ugrožen, ali da je zadobio teške telesne povrede koje je uz mnogo sreće i pravovremenim dolaskom uspeo da preživi. Duboki ubodi nisu dotakli vitalne organe, iako je milimetarski malo nedostajalo da do toga dođe.

Iskaz je dao i oštećeni S. M. koji je izjavio da je bio u lokalu svog oca, i da je u jednom trenutku došao stalni gost D. R. koji mu se pridružio za separeom.

On je, navodno, nakon ranog fajronta na Badnje veče, pravio galamu ispred lokala, a pre toga nasrnuo bez povoda na oštećenog koji je pokušao da ga spreči u pravljenju buke. Pri tome ga je u dva navrata ubo kuhinjskim nožem dužine oko 19 sentimetara.

Ubo bi me i treći put, jer me je jurio, da ga nije sprečila jedna gošća Mila koja je skočila na njega – rekao je oštećeni, a prenosi RTV.

Oštećeni je dodao da je udario u lice okrivljenog, ali tek nakon što je uboden prvi put, a naveo je da njih dvojica nikada ranije nisu bili u sukobu za svih sedam godina koliko su se poznavali.

Predsednik veća sudija Srđan Savić naveo je, obrazlažući presudu, da je okrivljeni počinio delo koje mu se stavlja na teret, kad mu je bila bitno smanjena sposobnost da shvati značaj svog dela u stanju razdraženosti i pod uticajem alkohola 1,3 promila, ali i da se radi i o prekoračenju nužne odbrane sa obzirom na to da oštećeni nije bio naoružan.

Mladić izboden nožem na Novom naselju


Prema navodima optužnice koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Ksenija Dajanović, okrivljeni je prošle godine 6. januara oko 20h, u ulici Todora Toze Jovanovića, dok je imao 1,31 promil alkohola u krvi, tokom rasprave sa S. M. pokušao da ga liši života, nakon što ga je oštećeni nekoliko puta odgurnuo. Ubo ga je kuhinjskim nožem sa sečivom od 19 sentimetara dva puta, nakon čega je uspeo da pobegne. Okrivljenom se pripisivalo i da je ugrozio sigurnost više osoba. Pretio je da će napasti "život i telo" dve osobe, tako što je zamahivao nožem prema njima i pokušavao da im zada udarac nogom jednom od njih, navedeno je u optužnom aktu.

Okrivljenom se stoga, uz pokušaj ubistva, stavljalo na teret i krivično delo ugrožavanje sigurnosti, od kojeg je pre sporazuma zastupnica optužnog akta odustala, piše RTV.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • IZNOGUD

  pre 305 dana i 19 sati

  Dve godine ? A nož u vrat....Pa toliko je dobio onaj jadničak pre nekoliko godina koji je Velji Iliću hteo da opali šamar....Od raspada Juge sudstvo je korumpirano...ovo je bruka i sramota...

  Oceni komentar:
  0
  6