Dve muve jednim udarcem: I roditelji i deca oduševljeni dino parkom (FOTO)

Dve muve jednim udarcem: I roditelji i deca oduševljeni dino parkom (FOTO)

Nakon što je Novi Sad prepoznat kao "city break" destinacija, a leti kao festivalski grad, prestonica Vojvodine pretenduje da postane i centar porodičnog turizma.

Tome je doprinelo otvaranje Dino parka Novi Sad, 21. aprila. Do danas, taj edukativno - zabavni park posetilo je više od 45.000 turista, zbog čega je postao izuzetno značajan za razvoj turističke ponude Novog Sada.

Porodične posete ostvaruju se najčešće tokom vikenda, kada veliki broj porodica iz zemlje i regiona dolazi u Novi Sad kako bi obišli ovu, sada već, nezaobilaznu turističku atrakciju.

Specifičnost Dino parka je u samom konceptu "modernog muzeja,“ koji podstiče posetioce da na zabavan i interaktivan način, uče o svetu dinosaurusa. U Dino parku nalaze se 24 replike dinosaurusa mulimedijalnog tipa, a to znači da se oni pokreću i ispuštaju autentične zvuke, pa samim tim i park iz doba Mezozoika, ponovo živi. Svaki dinosaurus ima zanimljivu priču, a najmlađim posetiocima je posebno interesantno kako su se hranili, izgledali u prirodnoj veličini i naposletku nestali sa planete. Sve to, na zanimljiv i inovativan način, posetioci saznaju od Dino vodiča - studenata Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, koji su za ovaj vid animacije, prošli posebnu obuku.

Pored toga Dino park obiluje pratećim kulturnim sadržajima. Od otvaranja parka do danas svakog vikenda održano je više od 150 pozorišnih predstava, koncerata i kreativnih, sportskih i muzičkih radionica u kojima su uživali svi članovi porodice.

Starijoj deci i roditeljima posebno je zanimljiv 12d bioskop, jedini takav u Srbiji, a za najmlađe je na raspolaganju Dino Dig Site, mesto u kojem se deca igraju arheologa i iskopavaju fosile dinosaurusa. Anketirani roditelji koji su već posetili Dino park posebno su zadovoljni postojanjem Dino igraonice na otvorenom sa trambolinom i mini sportskog centra u kojima se deca zabavljaju na svežem vazduhu, a koji se ne naplaćuju dodatno. Na raspolaganju je i Dino restoran idealan za porodično druženje.

Važno je napomenuti, da je Fondacija Dino park deci na dar inicirala niz humanitarnih aktivnosti, od kojih je prva realizovana u ŠOSO "Milan Petrović.“ Cilj ove inicijative jeste da se deci koja nisu u mogućnosti da park posete na matičnoj adresi, prenese atmosfera Dino teatra u njihove prostorije, uz pomoć Dino kreativnog tima. Ovom prilikom, Fondacija Dino park deci na dar donirala je i ček u iznosu od 100.000,00 dinara za potrebe škole i dece.

O sadržajima i dešavanjima, možete se informisati i putem sajta www.dinoparknovisad.com ili telefona 069 621 044.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan