Dve najveće greške u ljubavi koje skoro svi prave

Dve najveće greške u ljubavi koje skoro svi prave

Čak i najsnažniji koji uvek drže do sebe i svojih potreba prave greške kada je ljubav u pitanju. U nastavku pogledajte koje su se dve greške barem jednom potkrale svakom od nas

1. Prelazite preko partnerovih prestupa koji vas čine duboko nesrećnim

Neki postupci jednostavno ne mogu da se oproste. Postoje parovi koji mogu da pređu preko preljube ili uvrede i ponovno da steknu poverenje, ali to se događa samo kada druga strana koja je kriva za ove prestupe iskreno žali zbog njih i promeni svoje ponašanje na bolje.

Bez toga nema oproštaja i poverenja. Ako ste svom partneru objasnili što vas je duboko povredio, ali on to i dalje radi, prelazak preko toga neće vas učiniti srećnijima. Psiholozi upozoravaju da ignorisanje problema dugoročno šteti vezi ili braku i ponekad je bolje pošteno se posvađati nego ćuteti o tome što vas muči.

Ako problem ne može da se reši, a vi ste i dalje nesrećni, onda je bolje prekinuti vezu nego ostati u njoj.

2. Zanemarujete svoje potrebe na račun partnerovih

Kako biste uspostavili zdrav odnos, ne samo ljubavni nego i prijateljski, sebi morate da budete na prvom mestu. Žene često imaju potrebu da maksimalno ugode svom partneru u svim aspektima zajedničkog života i istovremeno da zaneme svoje potrebe.

Uvek se prilagođavate njegovom rasporedu, kuvate samo ono što on želi, u najintimnijim trenucima važno vam je da on bude zadovoljen, a vi svojevoljno igrate sporednu ulogu. Sve su ovo situacije u kojima ne mislite na sebe, a trebali biste.

Zapamtite da je temelj svake veze kompromis jednakost, a vi ste jednako važni kao i vaš partner.

Izvor: zadovoljna.hr

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan