Dve odlične svirke u prelepom ambijentu broda "Zeppelin" u sredu i četvrtak

Dve odlične svirke u prelepom ambijentu broda "Zeppelin" u sredu i četvrtak

U okviru Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund koja se u našem gradu održava  deveti put, u sredu i u četvrtak će se na brodu "Zeppelin" održati odlični džez koncerti.

Ovo je jedinstvena prilika za sve ljubitelje džeza i kvalitetnog zvuka da u prijatnom ambijentu na samom Dunavu i sa najboljim pogledom na Petrovaradinsku tvrđavu, uživaju u vrhunskom muziciranju.

Program za sredu i četvrtak

Sreda, 17. jul:

• od 21 sat: džem sešn, Caffe brod "Zeppelin" 

THE HOUSE BAND

Igor Molnar, bas; Boris Hložan, gitara; Dušan Kovačević, klavijature; Nenad Kojić, bubnjevi

– Polaznici i profesori  –


Četvrtak, 18. jul: 

• od 21 sat: džem sešn, Caffe brod "Zeppelin"

Igor Molnar, bas; Boris Hložan, gitara; Dušan Kovačević, klavijature; Nenad Kojić, bubnjevi

– Polaznici i profesori  –


Petak, 19. jul,
rezervisan je za koncert kvinteta Milene JančurićGaleriji ITD Radošević na Petrovaradinskoj tvrđavi u 21 čas, dok je Završni koncert polaznika i profesora zakazan za subotu, 20. jula u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada, s početkom u 20 sati. 

Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund je nastala i kao potreba mladih muzičara iz Novog Sada, džez muzičara uopšte, da svoje znanje i umeće proširuju, da se svira zajedno. U svim ovim godinama osim muzičara iz Novog Sada, koji učestvuju u radu Akademije, polaznici su i gosti, "džezeri" iz Dortmunda, što ovoj saradnji daje poseban značaj i ugođaj. Osim što se uči i svira džez, sklapaju se i prijateljstva, te nastaju ideje o zajedničkim projektima. Zahvaljujući gradovima Dortmundu i Novom Sadu i drugim partnerima i sufinansijerima, učešće u radu Letnje džez akademije nema kotizaciju.

– Postoji nada i vera da će Letnja džez akademija biti još dugo tema i da će se naći među onim projektima koji će biti interesantni Gradu Novom Sadu kao vredan kulturni događaj, kako sada, tako i u bliskoj budućnosti, koji je doprineo da naš grad dobije titulu Evropske prestonice kulture u 2021. godini. Ako bude tako, Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund će se održavati kao nukleus projekta, koji će se proširiti do 2021.godine – saopštavaju organizatori.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tiosav S. Marjanović

  pre 1767 dana i 6 sati

  Uz dužno poštovanje prema izvođačima, moram priznati da je čudno da koncert već pre održavanja od strane vašeg portala bude proglašen "odličnim". Mislite o tome...

  Oceni komentar:
  0
  3