DŽEZ U GRADSKOJ KUĆI: Gradonačelnik oduševio bubnjarskim umećem (FOTO)

DŽEZ U GRADSKOJ KUĆI: Gradonačelnik oduševio bubnjarskim umećem (FOTO)

U prepunoj Svečanoj sali Gradske kuće u petak 8. marta održan je džez koncert, kao rezultat saradnje prijateljskih gradova Ulma i Novog Sada.

Domaćin je bio predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, a nastupili su gradonačelnik Ulma Ginter Ciš kao bubnjar i novosadski pijanista Aleksandar Dujin, uz muzičare iz oba grada.

- I ovo je dokaz da nismo slučajno Evropska prestonica kulture 2021. godine, kad nam gradonačelnik Ulma, zajedno sa Aleksandrom Dujinom koga svi znamo u ovom gradu, večeras prirede koncert. To je još jedan dokaz da smo u pravom smislu reči Evropska prestonica kulture – poručio je Jelušić.


On je dodao da je interesantno i lepo videti da ljudi koji vole džez sede večeras u Gradskoj kući.

- I sa tim takođe šaljemo poruku koliko u ovom velikom gradu ima prostora da svi koji žele da zadovolje potrebe mogu to da urade i na ovako dobro organizovan način – istakao je Jelušić.

Prisutnima se obratio i Aleksandar Dujin, a predstavljajući džez kvintet, on se zahvalio prisutnima što su došli, objasnivši da saradnja sa gradonačelnikom Ulma datira još od 2006. godine. Naime, Ginter Ciš bio je gostujući bubnjar na mnogim koncertima Aleksandar Dujin Orkestra.


Novi Sad i Ulm imaju potpisan sporazum o partnerskoj saradnji, a dva grada sarađuju i u okviru Saveta dunavskih gradova, odnosno Dunavske strategije Evropske unije. Podrška Ulma Novom Sadu nije izostala ni prilikom kandidature za Evropsku prestonicu kulture.

Pored gradonačelnika Ulma Ginatera Ciša i Aleksandra Dujina, na koncertu je nastupila i pevačica Nevena Reljin, kontrabas je svirao Ulrih Kun, a saksofonske improvizacije delo su Bertolda Fišera.

Izvor: Skupština Grada Novog Sada

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan