DZNS APELUJE NA NOVOSAĐANE: "Pomozite nam da smanjimo broj obolelih"

DZNS APELUJE NA NOVOSAĐANE: "Pomozite nam da smanjimo broj obolelih"

Iz Doma zdravlja "Novi Sad" obaveštavaju da je poslednjih dana zabeležen povećan broj novoobolelih od korona virusa i apeluju na sugrađane da poštuju preporučene mere.

Od kada je  4. novembra 2020. godine objekat na Novom naselju postao Kovid centar, ponovo se svakog dana suočavamo sa sve većim brojem građana koji u njega dolaze – navodi se u saopštenju.

Oni napominju da je analizom utvrđeno da je najveći broj novoobolelih među onima koji su letovali u Crnoj Gori, kao i oni koji su poslednjih mesec dana prisustvovali proslavama i skupovima sa većim brojem ljudi.

Među vakcinisanim sugrađanima broj obolelih se meri u promilima i prati je blaža klinička slika. Najveći procenat građana sa simptomima izazvanih korona virusom čine nevakcinisani, kao i najstariji sugrađani – navode iz DZNS:

Oni podsećaju da epidemija nije završena, a da vakcinacija i dalje traje u objektima na Novom naselju, u TC "Promenada" i u mobilnom punktu, te još jednom pozivaju one koji se nisu vakcinisali da to urade i pomognu da se smanji broj obolelih.  

Oceni vest:
9
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Batavelja

  pre 285 dana i 6 sati

  Naslov treba da glasi: "Pomozite SZO lekarima da zarade svoj procenat od farmaceutskih kuća."

  Oceni komentar:
  1
  4
 • To bogato...

  pre 285 dana i 3 sata

  Tako je. Opšte su poznati i svuda viđeni prebogati lekari. Bar mi obilujemo u njima.
  Gde god se okreneš, samo zuje njihovi maseratiji i poršei. Ma to gradi kuće, bazene, to organizuje sekuritate oblasti - ne smeš prići.
  Srbija je inače, toliko interesantna za SZO, da samo razmišljaju kako da kupe naše lekare.
  Jer, nijedan naš pravi lekar nije prebegao po zapadnim nedođijama. (Jednom odeš i nikad se više ne dođeš - nedođija)
  Ovi koji su ostali, kupuju se za laptop ili simpozijum. Farmaceuti, istina to rade ali tek negde pred Novu Godinu. Beda bedina, daju Tošibine laptope, koji su bez obzira na ime firme koja je top u medecini - među najgorima u svetu laptopa po kvalitetu, što govori njihova cena i obim prodaje.
  Maltene ih svaka sekta deli, jer su jeftini.
  Ali ne dele oni za kovid situacije i boce, već za mnogo složenije, one koji se ne smeju pominjati po medijima, nipošto. Di smeš pomenuti trans-palatacije ili nestajanje dece?
  Tako da nemamo mi prebogatih već samo ubogih lekara.
  I još ubogijeg nižeg zdravstvenog osoblja.

  Nego jedno mi jeste čudno. Svi se bore da povećaju obim rada i učinak - samo ovi hoće da smanje? A sad dežela kreće sa merenjem i kontrolom plata, u najmanju ruku kao da je amerika ili Nemačka, pa odredila basnoslovan budžet za državne troškove koji hoće da zadrži na zadatom nivou.
  Ma svi ćete vi videti svoje na proleće 2023-će. Nećete onda pitati za kovid.

  Oceni komentar:
  2
  2