DZNS: Vakcinacija dečaka i devojčica protiv HPV-a do petka na Limanu

DZNS: Vakcinacija dečaka i devojčica protiv HPV-a do petka na Limanu

Od danas, 22. aprila, do subote, 27. obeležava se Evropska nedelja imunizacije tokom koje će, u okviru "otvorenih vrata" u Domu zdravlja "Novi Sad" (DZNS) svi zainteresovani roditelji moći da dovedu dečake i devojčice uzrasta od 9 do 19 godina da prime vakcinu protiv HPV virusa.

Osim ove, deca mogu primiti i one koje su u redovnom kalendaru vakcinacije, a koje su propuštene.

Vakcinacija će se obavljati svakog radnog dana, od 22. do 26. aprila u objektu na Limanu, u sobi broj 42 (ulaz pored garaže) od 7 do 20 časova. Nije potrebno prethodno zakazivanje.

– Ovogodišnja Evropska nedelja imunizacije ima poseban značaj jer se poklapa sa 50. godišnjicom Proširenog programa imunizacije (Expanded Programme on Immunization - EPI). U znak sećanja na ovu prekretnicu, kampanja će proslaviti izuzetna dostignuća Proširenog programa imunizacije u poslednjih 5 decenija u zaštiti više generacija od ozbiljnih bolesti koje se mogu sprečiti vakcinom. Takođe, naglasiće i hitnu potrebu da se postigne visok i održiv obuhvat vakcinacijom u svakoj zajednici kako bi se, sada i u budućnosti, sprečilo izbijanje ovih bolesti  navodi se u saopštenju Službe za odnose sa javnošću novosadskog Doma zdravlja.

Oni zaključuju da će, nadovezujući se na nedavna i uspostavljena partnerstva, ovogodišnje aktivnosti dodatno podstaći inicijative za saradnju sa mladim profesionalcima i omladinskim organizacijama posvećenim promovisanju imunizacije, ulogu škola i roditelja.    

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan