E-gimnazija: Škola kakvu ste možda videli samo u filmovima

E-gimnazija: Škola kakvu ste možda videli samo u filmovima

Kada se pogledaju opremljenost škole, originalnost, kreativnost i postignuti rezultati novosadska E-gimnazija, ubraja se među tri najbolje privatne srednje škole u celoj zemlji.

Procene stručnjaka i poznavaoca obrazovnog sistema kažu da je ovo škola koja je značajno iznad proseka opremljenosti drugih škola u Srbiji i regionu, i koja mnogo ulaže u digitalne projekte i rad sa svojim učenicima. Odlikuje je  primena informacionih tehnologija u nastavi i komunikaciji profesora i učenika. 

E-gimnazija je gimnazija opšteg smera, osnovana je 2008. godine i do sada je izvela tri generacije maturanata. Nakon ove srednje škole, najviše učenika je upisalo tehničke fakultete koje uspešno studiraju, ali ima i studenata na ekonomiji, pravu, poljoprivredi, turizmu, fiskulturi i medicini. Učenici generacije iz ove škole su po pravilu i studenti generacije.

Ovu novosadsku školu pohađa 300 učenika u redovnoj nastavi, a svaki učenik ima svoj laptop koji nosi kući. Učenici ulaze u objekat sa otiskom prsta, kabineti su pokriveni audio i video IP nadzorom, profesori koriste Logitech Air miševe u radu dok šetaju učionicom, web-sms sistem dozvoljava redovno obaveštavanje roditelja i učenika oko dešavanja u školi putem mobilnih telefona. Školski Cloud sistem omogućava preuzimanje svih lekcija iz škole za bolesne učenike ili sportiste koji mnogo izostaju, a koji gradivo onda mogu da obrade od svoje kuće. Svaki učenik ima svoju E-mail adresu i lako komunicira sa profesorima. U slučaju bolesti prave se konsultacije putem Skype-a iz škole sa učenicima.

Uslovi za upis su: završena osnovna škola, odnosno položena mala matura; svedočanstva od V do VIII razreda; ne primaju se učenici sa ocenama 1 ili 2 iz vladanja; učenici sa Vukovom diplomom imaju popust na cenu školarine; cena školarine iznosi 1.200 evra za celu školsku godinu. Sve informacije oko upisa mogu se naći na sajtu E-gimanzije: http://www.e-gimnazija.org


Odziv učenika je takav da E-gimnazija nema više mesta za prepis učenika iz drugih srednjih škola, a redovan upis vrši se za tri odeljenja I razreda. Škola je napravila i svoj drugi objekat, odnosno osnovala vrhunsku sportsku akademiju namenjenu učenicima koji se aktivno bave sportom.

E-gimnazija je škola koja ima najbolji odnos cene i kvaliteta u pogledu troškova, ponude i kompletne usluge školovanja, a školarinu je moguće plaćati i na rate.

 


U okviru E-gimnazije učenicima su dostupni fakultativni predmeti iz oblasti informacionih tehnologija: programiranje, grafički dizajn, internet, baze podataka, android, AutoCad, video-montaža itd. Za te predmete učenici na kraju školovanja, nezavisno od diplome, dobijaju stručni sertifikat o osposobljenosti za te oblasti. Ti predmeti nisu obavezni. Slogani ove škole su zato: “Obrazovanje je snaga – snalažljivost je iluzija” i “Tvoj potencijal – naše angažovanje”.

Sportska akademija E-gimnazije

Od ove školske godine, E-gimnazija upisuje i treće odeljenje I razreda koje će se školovati u drugom objektu, na Novom Naselju. Osnovana je moderna Sportska akademija sa 11 teniskih i 3 fudbalska terena. Izgrađen je i smeštaj sa 20 dvokrevetnih soba, trpezarijom, vešerajem i kuhinjom.


Radi se o školovanju učenika koji se aktivno bave sportom i koji žele pristupačno školovanje prilagođeno svojim obavezama. Učenicima će, pored opštih predmeta, biti ponuđeni i izborni predmeti iz oblasti sporta i medicine: sportska fiziologija, sportska anatomija, sportska psihologija, zdrava ishrana, doping, biomehanika, merenja i slično. Ako se učenik bavi sportom onda je ovo idealna škola jer će radno vreme biti prilagođeno potrebama učenika.

 


Plaćeni tekst

Oceni vest:
13
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Misko

  pre 2736 dana i 1 sat

  Zelim da kazem da zivim u komsiluku, nijednu tucu nisam video od osnivanja skole medju ucenicima, mozda najbolje sredjena i opremljena skola tehnicki u zemlji, kvalitet nastave ne znam kakav je, ali sam video elektronske toalete kakvih ne verujem da ima u Srbiji :) Cestitam vlasniku te skole na kreativnosti i hrabrosti da vodi jedan tako slozen i odgovoran posao.

  Oceni komentar:
  11
  37
 • Novi Sad

  pre 2702 dana i 6 sati

  Iz samo jedne recenice se moze zakljuciti da sve ovo nema nikakvog smisla. Pogledajte jos jednom ovu recenicu: "Učenici generacije iz ove škole su po pravilu i studenti generacije."
  Kako mogu da budu studenti generacije ako je tek tri generacije zavrsilo ovu skolu? Znaci nisu imali sanse da zavrse fakultet.

  Oceni komentar:
  11
  36
 • mojnovisad.com

  pre 2701 dan i 5 sati

  @Novi Sad Škola postoji 7-8 godina. Dakle, neki maturanti ove škole su već pozavršavali fakultete... Pozdrav!

  Oceni komentar:
  13
  13
 • Nataša

  pre 2700 dana i 6 sati

  Pa škola postoji oko 7 godina, ali valjda su išli ti učenici prve 4 godine u srednju, što znači da im ostaju 3 godine za fakultet. Jedino ako su svi iz prve generacije upisali neku višu školu, pa je završili za 3 godine. Mlađe generacije nisu mogle završiti fakultete nikako. Mene ceo članak asocira na plaćenu reklamu, nekako mi je subjektivno napisan.

  Oceni komentar:
  6
  18
 • Erzika

  pre 2699 dana i 17 sati

  Škola je zaista fenomenalna i kvalitetna! Neki zlobnici će uvek naći dlaku u jajetu...pa neka traže i dalje !

  Oceni komentar:
  8
  9
 • jedna mama

  pre 2698 dana i 5 sati

  moj sin ide u ovu skolu,mogu vam reci da nisam nikad videla takvu posvecenost deci takvu brigu i trud od strane direktora a o uslovima da negovorim,kao san!

  Oceni komentar:
  9
  12
 • Sirotinja

  pre 2658 dana i 3 sata

  Naravno da su posveceni kad muzu roditelje

  Oceni komentar:
  6
  17
 • MišSaŽicom

  pre 2450 dana i 2 sata

  E ako nastavnici koriste "Logitech Air miševe u radu" onda je sigurno dobra škola!!!
  Koliko se plaćaju ovakvi tekstovi?

  Oceni komentar:
  2
  18
 • X

  pre 2006 dana i 22 sata

  Ja idem u ovu skolu. Skola je kakvu ste mozda videli samo u filmovima ali su profesori nazalost iz Srbije ! dzabe sva oprema skupa i mogucnosti kad su profesori itekako isti kao i svi ostali profesori u Srbiji, nadobudni traze sve i opravdanje im je " i mi smo isli u skolu" samo sto dok su oni isli u skolu nije bilo 40 predmeta, nije bilo obimno gradivo i sistem je tad u to vreme poslednji put preradjivan pa se ucilo ono sto je bitno a ne kolko je Henri 8 imao zena !

  Nas srpski mentalitet ubija svu ovu tehnologiju sto imamo, puno nerazumevanja puno maltretiranja i takmicarskog duha apsolutno se ne radi na medjusobnoj saradnji i razumevanju vec ko je bolji a ko je na dnu.

  Preporucio bih da upisete drzavnu skolu i izdvojite 1,200 eur godisnje da podmicujete profesore sa po 100 eura i imate 5 na polugodistu. tako moj drugar radi.

  Oceni komentar:
  6
  5
 • stasa

  pre 1997 dana i 18 sati

  Moja cerka je pohadjala ovu skolu I nije mi zao novca koji smo za to izdvojili iako smo I suprug I ja obicni radnici . Dete nam je na drzavnom fakultetu I na buzdetu ispite je dala u pred ispitnim rokovima ocistila godinu u junu I sad treba da upise trecu. Pre nedelju dana se zaposlila preko leta u kozmetickom salonu. Za one koji zele da rade I uce uvek se nadje nacin. Da napomenem I to da joj je posle osnovne skole testova I mature bila preostala samo masinska skola mada je bila jak vrlo dobar djak. Toliko o sistemu.

  Oceni komentar:
  5
  2