EĐŠEG: Koncert za podršku Centru "Srce"

EĐŠEG: Koncert za podršku Centru "Srce"

Volonteri i volonterke "Srca" rade u jednoj prostoriji od 12 kvadratnih metara, u koju stane maksimalno dva računara i nekoliko stolica...

Pop hor "Radio" i Inicijativa Cracker u subotu 13. aprila, u Kulturnoj stanici Eđšeg u Novom Sadu, organizuju dobrotvorni koncert za podršku Centru za pružanje emotivne podrške i prevenciju samoubistva "Srce".

- Pozivamo sve da nam se priključe, kako bismo od prodatih ulaznica prikupili što više sredstava. Zapravo, ni nemamo karte, već koliko ko može neka na ulazu priloži. Sa nama su i specijalni gosti iz Slovenije, Pop zbor, a pored njih i pop hora "Radio", nastupaju: dečiji hor "Čarobna frula", Vladimir Bajić i Duško Domanović – poetsko-muzička kontrakcija, Klapa Suton scene i Hor Gimnazije "Svetozar Marković" – navode organizatori.

Centar "Srce" je neprofitna, volonterska, nevladina organizacija koja nastoji da kroz svoj rad pruži pomoć osobama u krizi. Čine ga volonteri i volonterke, koji putem telefona, mejla i čet servisa razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni i – slušaju ih, prenosi "Danas".


Tokom godine oni odgovore na čak 5.000 poziva i poruka osobama koje prolaze kroz krizu. Pružaju podršku, saosećanje i siguran prostor u bolnim trenucima. Garantuju anonimnost i poverljivost, zato što veruju da svaki čovek ima prava da sam odlučuje o svom životu, čak i ako odluči da ga okonča.

Danas, posle 28 godina rada, volonteri i volonterke "Srca" rade u jednoj prostoriji od 12 kvadratnih metara, u koju stane maksimalno dva računara i nekoliko stolica. Zbog toga na smeni, koja traje od 17 do 23 časa, ne može da bude više od dva volontera koja se javljaju na pozive i odgovaraju na poruke. Pored prostorija, Centru je potrebna i nova oprema.

Tokom potrage za adekvatnijim prostorom, volonteri "Srca" su se više puta obraćali gradskim čelnicima, i iako nikada nisu naišli na potpuno odričan odgovor, nikada im nije ponuđeno ni konkretno rešenje.

Koncert počinje u 19 časova.

Organizatori su pop hor "Radio" i Cracker – inicijativa nastala 2017. godine, sa ciljem da promoviše, kako pisce iz zemlje i regiona, tako i stvaraoce iz ostalih oblasti umetnosti.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Danilo

  pre 289 dana i 14 sati

  Streljana, a ne Eđšeg... jedina zamerka za celu priču jeste izvrtanje imena zdanja.

  Novisađanin.

  Oceni komentar:
  0
  0
zodijak vlada srbije izmena trase autobusa bebe raspored sahrana i ispraćaja horoskop dnevni horoskop raspored sahrana novi sad astrologija novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Novosadska racija novosadsko porodilište uhapšen diler isključenje vode obeležavanje novosadske racije bez struje elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje sahrane novi sad zdravlje betanija Isključenje struje servisne informacije novi sad isključenja struje korona virus bez vode JGSP "Novi Sad" JKP Vodovod i kanalizacija