Edukacija za vaspitače: Zaštitimo mališane u saobraćaju

Edukacija za vaspitače: Zaštitimo mališane u saobraćaju

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, od 2012. do 2014. godine smrtno je stradalo ukupno 37 dece, a statistika pokazuje da je svako pedeseto lice smrtno stradalo u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji dete.

Deca predstavljaju jednu od najranjivijih kategorija učesnika u saobraćaju, a najviše smrtno stradaju kao putnici u vozilima (47%) , zatim kao pešaci (41%) i kao biciklisti (12%).

S obzirom na te činjenice, Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima, organizuje edukaciju vaspitača predškolskih ustanova na teritoriji Grada Novog Sada. Cilj je da se predavanjima i primerima iz prakse vaspitačima predoče najvažniji aspekti saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja, ukaže na najčešće greške, koje čine deca kao učesnici u saobraćaju i predstave najnoviji trendovi u saobraćajnom obrazovanju i vaspitanju.

Edukacija je jednodnevna, održava se u Amfiteatru JP SPC „Vojvodina“, u četvrtak, 11. februara, od 11 do 15 časova, a teme su definisane tako da polaznici steknu celovite informacije o značaju i ulozi saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece na teritoriji Grada Novog Sada.

Vaspitači će se tom prilikom upoznati sa metodama rada u oblasti saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja, kao i korišćenju didaktičkih materijala koji doprinose lakšem prihvatanju sadržaja u oblasti bezbednosti saobraćaja od strane dece.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan