EFNS pozvao Srbiju na "čišćenje Šodroša" u 16 sati

EFNS pozvao Srbiju na "čišćenje Šodroša" u 16 sati

Ekološki front Novi Sad (EFNS) uputio je poziv građanima Srbije da se sutra u 16 časova skupe u Šodroš Survivor kampu kako bi krenuli u "akciju čišćenja šume od smeća kolonijalizma, od nasilja i mašina".

U Novom Sadu se vodi najvažnija borba za ovu zemlju. Za šumu i vazduh. Za život grada. Po naredbi Miloša Vučevića, danas su nas, nikad brojnije policijske snage tukle, hapsile i šikanirale. Desetoro aktivista dobilo je prekršajne i krivične prijave – ističu aktivisti u svojoj objavi na Fejsbuku.



Oni podsećaju građane da "šuma ne može da se brani sama, potrebni smo joj mi".

A sami ne možemo ni mi. Nama ste potrebni vi. Svi i sada nagalašavaju.

Oni pozivaju sve aktiviste, građane, čestite i hrabre ljude širom Srbije da dođu sutra u 16 časova u Šodroš Survivor kamp, "kako bismo krenuli u akciju čišćenja šume od smeća kolonijalizma, od nasilja i mašina".

Podsećamo, u utorak, pre 7 sati ujtru, na Šodrošu su se pojavili radnici kompanije CRBC u pratnji policije, i pokušavali da ograde deo u kom će biti vršeni radovi na izgradnji mosta. Aktivisti su ih u tome sprečavali, vrlo brzo pristigao je veliki broj policajaca u opremi za razbijanje demonstracija. U toku dana privedeno je više od deset aktivista.

FOTO i VIDEO: Jake policijske snage sa opremom za razbijanje demonstracija stigle na Šodroš 

Odbrana Šodroša i poslednji dani

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Kineski radnici znaju šta su kletve.

    pre 554 dana i 15 sati

    Ne znam ja,bojim se.Vi'š ti, kako su ti policajci, neki jaki.Svaku tetku bi prebili.A i lako se vređaju, ne smeš im ništa reći.Šta ćemo ako ovi obesni politički kriminalci što kradu od građana 66.000 din. preko advokatskih kancelarija, pošalju i neke partijske pse?
    One kuce, što ne razmišljaju mnogo, nego su "navijači" i dileri lokalnog tima?
    One, što se nabiju po 9 njih u BMW od 110.000 evra, pa urlaju po raskrsnicama u 7 ujutro,
    a Policija, ta uvredljiva, ne sme da izađe?
    Bolje da kunemo...

    Oceni komentar:
    1
    9