Ekološka akcija "Gari za Štrand mari":  Pepeljare za plažu bez opušaka

Ekološka akcija "Gari za Štrand mari": Pepeljare za plažu bez opušaka

Klub ljubitelja biciklizma "Eko kurir" i preduzeće "Erker inženjering", u saradnji s JKP "Gradsko zelenilo", pokrenuli su ekološku akciju koja će početi 1. jula i trajati do 30. septembra 2016. godine.

Kupalište Štrand poslednjih godina se suočava sa problemom zagađenja plaže, u najvećoj meri opušcima od cigareta, zbog čega će plažne pepeljare biti deljene pušačima na plaži.

Pokrovitelj projekta "Erker inženjering" obezbedio je pepeljare za bacanje opušaka i eko-punktove duž obale za preuzimanje i reciklažu istih, dok će Klub "Eko kurir" zajedno sa svojim članovima aktivno raditi na edukaciji i podizanju ekološke svesti svih posetioca Štranda.

- Plažne pepeljare predstavljaju pionirski ekološki projekat ovog tipa u Srbiji, pa s velikim zadovoljstvom možemo reći da će Novi Sad postati prepoznatljiv kao grad ekoloških inovacija ne samo u našoj državi, već i u regionu, kaže se u saopštenju "Eko kurira", koji vas ujedno poziva da im se pridružite na glavnom ulazu na Štrand, u petak, 1. jula u 12 časova, kada će zvanično početi akcija koja, kako se navodi, "teži promeni, unapređenju grada, nas samih".

 

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)