Ekološke organizacije nameravaju da nastave protest

Ekološke organizacije nameravaju da nastave protest

Savez ekoloških organizacija Srbije naveo je danas da će i posle povlačenja Zakona o eksproprijaciji iz skupstinske procedure i najavljenih izmena Zakona o referendumu i narodnoj incijativi nastaviti sa protestima različitih oblika i blokadama.

Kako su naveli u saopštenju, konačnim ostvarenjem svog cilja smatraju obustavljanje svih istraživanja i zabranu eksploatacije rudnih bogatstava, prevashodno rude litijuma, od strane inostranih kompanija na teritoriji Srbije.

Ekološki ustanak, jedan od organizatora blokada puteva u Srbiji, najavio je da će večeras sa aktivistima i udruženjima odlučiti da li će se blokade saobraćajnica nastaviti.

Oni su sinoć naveli da nemaju vremena za slavlje, jer konačan cilj nije ispunjen, a to je da se protera Rio Tinto i rudnik iz Srbije.

Nikola Arsić iz "Kreni-Promeni", koji je ranije najavio slavlje ako zakoni budu povučeni, rekao je da taj pokret u subotu neće slaviti, nego održati skup na kome će predstaviti dalje korake.

Mi sada možemo da dodajemo zahteve od subote do subote, ali bi se energija na taj način iscedila, kao u slučaju 1 od 5 miliona – kaže Arsić Povodom najave Ekološkog ustanka da će nastaviti proteste sa ciljem "proterivanja" kompanije Rio Tinto iz Srbije.

Oceni vest:
3
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Damir

    pre 868 dana i 1 sat

    Ako sam dobro razumeo, oni traže da se ukine rudarstvo u Srbiji i planiraju da protestuju dok se to ne osvari? Psihijatri trljaju ruke, biće posla za njih.

    Oceni komentar:
    16
    5
  • Sava

    pre 867 dana i 12 sati

    Velika je greška nastaviti proteste bez konkretnog zahteva. Samo će se osipati i dolaziti u sukob sa putnicima i vozačima dok se na kraju ne ugase.

    Oceni komentar:
    1
    5
  • IZNOGUD

    pre 867 dana i 5 sati

    Ni brige ni pameti....osim organizatora koji su plaćeni...

    Oceni komentar:
    3
    1