Ekološki ustanak najavio blokadu svih autoputeva za subotu

Ekološki ustanak najavio blokadu svih autoputeva za subotu

Pokret Ekološki ustanak najavio je blokadu puteva u čitavoj Srbiji u subotu, 27. novembra u 14 časova, zbog najavljenog donošenja zakona o eksproprijaciji.  

 "Ekološki ustanak poziva sve organizacije i građane na ujedinjenje u borbi protiv otimačine naše dedovine", navodi se u saopštenju.

Pokret u saopštenju nije naveo detalje planirane akcije, već su napisali da će „dalje informacije i detaljnija uputstva biti objavljene na našim stranicama“, piše na portalu N1.

U saopštenju se navodi da je Narodna skupština "de fakto je prestala da postoji kršenjem Ustava, i zakona koji narod svodi na kmetove, skupštinu instrument za sprovođenje državne pljačke, a Republiku na okupiranu teritoriju".

„Savez ekoloških organizacija SEOS najavio je terensku pobunu protiv sumanutih, a verovatno i poslednjih trzaja ovog korumpiranog i despotskog režima“, dodaje se u saopštenju.

Blokadu autoputeva najavili su u sredu organizatori ekološkog protesta kod predsedništva Srbije.

Tada je rečeno da će, ukoliko skupština donese Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakon o eksproprijaciji, prvo blokirati na sat vremena autoputeve u Srbiji, a zatim, ukoliko predsednik Aleksandar Vučić bude potpisao te zakone, blokirati celu Srbiju.

Oceni vest:
15
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Iznogud

    pre 852 dana i 7 sati

    Time se ništa ne dobija a šteta će biti velika za razne delatnosti. Ti koji huškaju su puni kao brod a ovi što blokiraju imaju pileći mozak...

    Oceni komentar:
    4
    5
  • Pajalica

    pre 848 dana i 12 sati

    Litijum će se vaditi pa blokirali drumove ili ne. Ne treba litijum nama,već ovima velikima tako da se dzaba uzbudjujemo.
    A drumovi kad se blokiraju ispaštaju samo mali ljudi, veliki ne. I njih neće zaustaviti.
    Svaki dan sam na putu i moram,znači: " Moram !!! ",razvesti robu koju nosim i svaka blokada puta čini to da ću doći kući kasnije,kada svi sa blokada uveliko budu kući.
    U zdravlju bili,ne bacajte plastiku i smeće u prirodu !

    Oceni komentar:
    0
    1