El Sistema najavljuje 17. Jazz festival

El Sistema najavljuje 17. Jazz festival

U petak, 6. novembra sa početkom u 20h, u Kulturnom centru Novog Sada u sali Tribina mladih, deca korisnici Centra za socijalni rad koja pohađaju program El Sistema Srbija, predstaviće se publici u okviru uvodnog programa 17. Novosadskog Jazz festivala u Novom Sadu.

Deca uzrasta od 8 do 15 godina, koja od marta meseca pohađaju dodatnu muzičku nastavu u okviru socijalno-inkluzivnog programa koji u Srbiji sprovodi Music Art Project, imaće svoj prvi celovečernji koncert i tako predstaviti dosadašnji rad.

Događaj ima humanitaran karakter, a na Tribini mladih Kulturnog centra biće postavljene humane kase pa će tako sugrađani biti u mogućnosti  da u skladu sa svojim željama doniraju novac koji će biti iskorišćen za kupovinu muzičkih instrumenata, kako bi tokom predstojećih radionica, deca bila u mogućnosti da koriste različite muzičke instrumente. Takođe, svoj doprinos možete dati tako što ćete doneti instrumente koje više ne koriste(matalofoni, usne harmonike, sintisajzeri, blok flauta, drvene štapiće)

Na koncertu imaćemo priliku da čujemo desetak kompozicija različitih žanrova i autora (SARS, Rej Čarls, Marčelo i hor Kolibri, Parni valjak…), a decu će pratiti trojica eminentnih džez muzičara: Boris Hlošan – gitara, Voja Savkov – saksofon i Milan Jančurić – saksofon.

Program El Sistema-Music Art Project u Novom Sadu vode Una Gašparović i Maja Vukobrat. Deca su dosad imala uspešne nastupe na Zmajevim dečjim igrama i Baby exit festivalu.

Cilj globalnog programa El Sistema jeste da deca dobiju priliku da se besplatno muzički obrazuju kroz grupno muziciranje.

El Sistema program nastao je u Venecueli pre 40 godina baziran na uverenju da svako dete ima pravo na muzičko obrazovanje i sprovodi se u više od 60 država sveta i okuplja preko 4 miliona dece.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Aleksandar Vučić RHMZ izmena režima saobraćaja Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja KCV mup novi sad servisne informacije isključenja struje jkp novosadska toplana bebe JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad novosadska policija bez vode novorođenčad novosađani betanija sahrane novi sad jkp lisje bez struje servisne informacije novi sad elektrovojvodina 27. novosadski maraton klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad Spens isključenje vode