Elektrotehnička škola obeležila Svetski dan energetske efikasnosti

Elektrotehnička škola obeležila Svetski dan energetske efikasnosti

U Srednjoj elektrotehničkoj školi "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu, u prisustvu predstavnika Pokrajinskog sekretanrijata za energetiku i mineralne sirovine, juče je održano ocenjivanje učenika čiji su radovi pristigli na konkurs sa temom "Energetska efikasnost".

Takmičenje koje za temu ima energetsku efikasnost održava se od 2013. godine, a konkurs se raspisuje povodom 5. marta - Svetskog dana energetske efikasnosti.

- Pokrajinski sekretarijat podržava kako ovu, tako i svaku drugu akciju koja se bavi aktuelnim temama  iz energetike, istakao je sekretar za energetiku i mineralne sirovine mr Nenad Stanković.

Stanković je čestitao mladim učenicima na opredeljenju da učestvuju na Konkursu, i pozvao sve zainteresovane nastavnike i učenike da dođu na Novosadski sajam 10. i 11. marta, kada će biti održani Međunarodni dani energetike i investicija.

Direktor Milan Vukobrat je, čestitavši učenicima na učešću na konkursu, kao i na postignutim rezultatima, istakao da se dobri rezultati mogu postići vrednim radom, a da su kvalitetni uslovi, prava zanimanja i ne na poslednjem mestu izvanredan nastavni kadar - ono što karakterišu ovu školu, navodi se u saopštenju.

5. marta 1998. godine u Austriji je održan svetski skup na temu energetike i energetske efikasnost, gde su razmatrani problemi iz obe oblasti i gde je ukazano na mogućnost njihovog rešavanja u budućnosti.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan