EPK: Projekat "Novi Sad 2021" finansiraće se delom iz budžeta Grada

EPK: Projekat "Novi Sad 2021" finansiraće se delom iz budžeta Grada

Članovi Saveta za kulturu Skupštine grada podržali su na današnjoj sednici Predlog odluke o finansiranju projekta "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

Projekat "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" – kojim se Grad Novi Sad kandidovao u programu Evropske unije pod nazivom "Evropska prestonica kulture", i na osnovu kog je Odlukom Panela nezavisnih stručnjaka Evropske komisije imenovan za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine – finansiraće se delom iz sredstava budžeta Grada Novog Sada, uključujući i transfere od drugih nivoa vlasti, odnosno iz budžeta Republike Srbije i budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i iz drugih izvora – poručeno je danas iz Skupštine grada.

Kako je naglašeno na sednici, titula Evropske prestonice kulture može doneti ogromnu korist kulturi grada, pojačati socijalno-ekonomske aspekte i pružiti mogućnost da se regeneriše grad i popravi položaj na evropskoj i međunarodnoj sceni.

- Titula Evropske prestonice kulture je stvar prestiža, ali isto tako i sredstvo za brz i sveobuhvatan razvoj odabranog grada i zbog toga je značaj izuzetno velik za sve njegove građane i sve strukture, od privrednih preko kulturnih do političkih – zaključeno je na sednici Saveta za kulturu.

Finansijski plan Projekta sadrži planirana sredstva za operativne troškove i sredstva za kapitalna ulaganja po godinama realizacije od 2017. do 2021. godine, a utvrđeno je da će se 75% operativnih troškova rasporediti za programske troškove, 13% za troškove marketinga i komunikacije i 12% za naknade za rad i druge administrativne troškove. Kako se navodi u saopštenju Saveta za kulturu, s realizacijom ovog projekta neophodno je početi 1. januara 2017. godine.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane jkp lisje Isključenje struje Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza novi sad Vreme u Srbiji Republički hidrometeorološki zavod štrand bez struje servisne informacije isključenje vode javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija novorođenčad servisne informacije novi sad elektrovojvodina Hitna pomoć novosađani novosadsko porodilište isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad JGSP "Novi Sad" bebe Kać RHMZ betanija bez vode