EPK: Projekat "Novi Sad 2021" finansiraće se delom iz budžeta Grada

EPK: Projekat "Novi Sad 2021" finansiraće se delom iz budžeta Grada

Članovi Saveta za kulturu Skupštine grada podržali su na današnjoj sednici Predlog odluke o finansiranju projekta "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

Projekat "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" – kojim se Grad Novi Sad kandidovao u programu Evropske unije pod nazivom "Evropska prestonica kulture", i na osnovu kog je Odlukom Panela nezavisnih stručnjaka Evropske komisije imenovan za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine – finansiraće se delom iz sredstava budžeta Grada Novog Sada, uključujući i transfere od drugih nivoa vlasti, odnosno iz budžeta Republike Srbije i budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i iz drugih izvora – poručeno je danas iz Skupštine grada.

Kako je naglašeno na sednici, titula Evropske prestonice kulture može doneti ogromnu korist kulturi grada, pojačati socijalno-ekonomske aspekte i pružiti mogućnost da se regeneriše grad i popravi položaj na evropskoj i međunarodnoj sceni.

- Titula Evropske prestonice kulture je stvar prestiža, ali isto tako i sredstvo za brz i sveobuhvatan razvoj odabranog grada i zbog toga je značaj izuzetno velik za sve njegove građane i sve strukture, od privrednih preko kulturnih do političkih – zaključeno je na sednici Saveta za kulturu.

Finansijski plan Projekta sadrži planirana sredstva za operativne troškove i sredstva za kapitalna ulaganja po godinama realizacije od 2017. do 2021. godine, a utvrđeno je da će se 75% operativnih troškova rasporediti za programske troškove, 13% za troškove marketinga i komunikacije i 12% za naknade za rad i druge administrativne troškove. Kako se navodi u saopštenju Saveta za kulturu, s realizacijom ovog projekta neophodno je početi 1. januara 2017. godine.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Spens servisne informacije plato spensa bez vode horoskop novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod sahrane bebe maturanti RHMZ isključenja struje Isključenje struje vremenska prognoza raspored sahrana novi sad novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp novosadska toplana novosadsko porodilište servisne informacije novi sad Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina isključenje vode bez struje Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević JKP Vodovod i kanalizacija betanija vremenska prognoza novi sad gradsko groblje