EPS: Milorad Grčić smenio tri direktora

EPS: Milorad Grčić smenio tri direktora

Prvo što je novi v.d. direktora EPS uradio kad se prihvatio te funkcije - jeste smena polovine borda direktora Elektroprivrede Srbije"

Milorad Grčić, iako je dobio fotelju samo vršioca dužnosti, smenio je tri od sedam najvećih funkcionera EPS, i tako uklonio kadrove bivšeg direktora Aleksandra Obradovića, ali i drugih lobija. Radi se upravo o najbitnijim sektora u preduzeću - proizvodnji i finansijama. Za to vreme, svega 15 kandidata prijavilo se na konkurs za prvog čoveka firme.

Poslednji je smenjen, prema saznanjima "Novosti", Dragan Jovanović, izvršni direktor za proizvodnju energije, koji je bio i dugogodišnji direktor "Kostolca". Čim je Grčić došao na funkciju, smenio je i Aleksandra Surlu, koji je bio zadužen za finansije. Fotelju je izgubila i Zorana Stojković, direktorka za korporativne poslove, zbog, kako se nezvanično saznaje, lošeg odnosa i problema sa sindikatima.

Da se Grčić pozabavio prekrajanjem celog tima, potvrdio je i predsednik Nadzornog odbora EPS Branko Kovačević.

- Nadzorni odbor imenuje članove borda direktora, ali na predlog generalnog direktora - objašnjava Kovačević.

- Iako je Grčić vršilac dužnosti, odobrili smo mu da imenuje funkcionere, jer on treba da vodi te direktore, kao i da odgovara za svoj rad materijalno i krivično. Mene je postavila Vlada Srbije samo da nadzirem, sa ostalim kolegama iz Odbora, rad direktora, ali Grčić ima odrešene ruke.

Više o ovoj temi pročitajte na sajtu "Novosti"

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskopski znaci štrajk poštara horoskop jkp lisje sahrane novi sad skupština grada novog sada elektrovojvodina novosadsko porodilište zodijak astrologija Elektrodistribucija Novi Sad pošte srbije raspored sahrana i ispraćaja bez vode novorođenčad gradonačelnik Miloš Vučević isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad vremenska prognoza Ledena Šuma klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana novi sad isključenja struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dnevni horoskop bez struje betanija bebe Isključenje struje