EPS: U objektima grupnog stanovanja nije potrebno da građani sami očitavaju brojila

EPS: U objektima grupnog stanovanja nije potrebno da građani sami očitavaju brojila

Nakon vesti da je JP "Elektroprivreda Srbije" zamolila potrošače da zaključno sa 1. aprilom očitaju stanje na svom mernom uređaju, na adresu naše redakcije javilo se više čitalaca, među kojima i jedna upravnica zgrade, s pitanjem treba li i to činiti i u objektima s više stambenih jedinica.

Kako je navela dipl. el. inž. Milena Jović, direktorka EPS-ovog Centra za podršku garantovanom snabdevanju u Novom Sadu, u objektima grupnog stanovanja, gde nije potrebno da dođe do ličnog kontakta sa kupcima, očekuje se da će čitač nesmetano obaviti očitavanje, kao i do sada.

Poziv JP "Elektroprivreda Srbije" za individualno očitavanje i dostavu stanja putem sredstava javnog informisanja se, u najvećoj meri, razumljivo, odnosi na individualne objekte gde zbog zdravstvenih razloga, izolacije ili starosti  nije preporučljivo da vlasnici objekata dolaze u neposredan kontakt sa čitačem. U tom smislu, ako u vašoj zgradi do sada niste imali problema sa očitavanjem, kao najpraktičnije predlažemo da sačekate da čitač izvrši očitavanje brojila u zajedničkom ormaru na uobičajeni način, eventualno možete kao upravnik zgrade da ostavite vidljivo, na vratima ormara-prostorije, vaš broj telefona kako bi vas čitač kontaktirao za slučaj potrebe – navodi Jović.

Stanari u višespratnicama, dakle, nije potrebno da sami očitaju brojila, zaključuje ona. 

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan