EPS: Uskoro računi putem mejla i za građane

EPS: Uskoro računi putem mejla i za građane

Opcija o kojoj se takođe razmišlja je i da svaki građanin ponaosob može da sam pristupu portalu EPS-a, vidi stanje svog računa i izvrši elektronsko plaćanje.

Direktor Sektora za informaciono-komunikacione tehnologije EPS-a Miodrag Bogdanović istakao je da je to samo deo procesa digitalizacije koji u ovom državnom preduzeću godinama unazad traje, te da je plan da Elektroprivrede Srbije u potpunosti pređe na poslovanje "bez papira".

On je rekao da se svakog meseca isporuči više hiljada računa putem mejla preduzećima kako bi izmirili svoje obaveze.

Na pitanje da li i građani mogu da očekuju ovu uslugu, Bogdanović je odgovara potvrdno.

- Da. Plan je elektronsko plaćanje računa. Uvid u račun, da svaki građanin može sa svog mobilnog uređaja da pristupi i vidi svoj račun i da izvrši elektronski plaćanje računa – istakao je Bogdanović.

Da bi ova usluga zaživela, moraće da se sprovedu određene procedure, odnosno da korisnici daju saglasnost da im se račun isporuči putem mejla.

Na polju digitalizacije i praćenja trendova 4.0 revolucije, u EPS-u je, kako je ocenio Bogdanović, do sada urađeno mnogo, prenosi Radio televizija Vojvodine.

- Uskoro ćemo preći na bespapirno poslovanje, potpuno ćemo digitalizovati sistem upravljanja poslovnom dokumentacijom u svim poslovnim funkcijama. Više neće postojati papir. To isto radimo u tehničkim, poslovno informacionim sistemima. Zatim u automatizaciji poslovnih procesa u proizvodnji električne energije, u prenosu električne energije, kontroli isporuke, kontroli gubitaka... – kazao je Bogdanović.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ jkp lisje gradsko groblje uskrs javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija servisne informacije vremenska prognoza Spens bez vode promenada sahrane elektrovojvodina novi sad novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija novosađani Republički hidrometeorološki zavod Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza novi sad isključenje vode bebe betanija bez struje raspored sahrana novi sad Isključenje struje isključenja struje sremski karlovci novorođenčad