EPS: Uskoro računi putem mejla i za građane

EPS: Uskoro računi putem mejla i za građane

Opcija o kojoj se takođe razmišlja je i da svaki građanin ponaosob može da sam pristupu portalu EPS-a, vidi stanje svog računa i izvrši elektronsko plaćanje.

Direktor Sektora za informaciono-komunikacione tehnologije EPS-a Miodrag Bogdanović istakao je da je to samo deo procesa digitalizacije koji u ovom državnom preduzeću godinama unazad traje, te da je plan da Elektroprivrede Srbije u potpunosti pređe na poslovanje "bez papira".

On je rekao da se svakog meseca isporuči više hiljada računa putem mejla preduzećima kako bi izmirili svoje obaveze.

Na pitanje da li i građani mogu da očekuju ovu uslugu, Bogdanović je odgovara potvrdno.

- Da. Plan je elektronsko plaćanje računa. Uvid u račun, da svaki građanin može sa svog mobilnog uređaja da pristupi i vidi svoj račun i da izvrši elektronski plaćanje računa – istakao je Bogdanović.

Da bi ova usluga zaživela, moraće da se sprovedu određene procedure, odnosno da korisnici daju saglasnost da im se račun isporuči putem mejla.

Na polju digitalizacije i praćenja trendova 4.0 revolucije, u EPS-u je, kako je ocenio Bogdanović, do sada urađeno mnogo, prenosi Radio televizija Vojvodine.

- Uskoro ćemo preći na bespapirno poslovanje, potpuno ćemo digitalizovati sistem upravljanja poslovnom dokumentacijom u svim poslovnim funkcijama. Više neće postojati papir. To isto radimo u tehničkim, poslovno informacionim sistemima. Zatim u automatizaciji poslovnih procesa u proizvodnji električne energije, u prenosu električne energije, kontroli isporuke, kontroli gubitaka... – kazao je Bogdanović.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode bez struje bebe štrajk katastar isključenja struje Petrovaradin matičar novosađani đorđe balašević servisne informacije novi sad big shopping centar vladimir putin Srbija vremenska prognoza Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad jp putevi srbije novosadsko porodilište Vreme u Novom Sadu novi sad kovilj bez vode elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija krađa vremenska prognoza novi sad Republički hidrometeorološki zavod javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija betanija