"Er Srbija" zbog pritisaka vraća broj letova za Moskvu na "fabrička podešavanja"

"Er Srbija" zbog pritisaka vraća broj letova za Moskvu na "fabrička podešavanja"

Iako je ova avio-kompanija preuzela slotove "Aeroflota" i trenutno ima 15 letova nedeljno ka Moskvi, zbog pritisaka koji poslednjih dana stižu iz Evrope, vratiće se na "fabrička podešavanja".

Kako saznaje "Politika", avionsku kartu iz Beograda do Moskve za ovaj mesec nije moguće kupiti. U jednom trenutku juče rano ujutro su se na sajtu "Er Srbija" pojavile karte za ovu sedmicu po ceni od oko 140.000 dinara, u jednom smeru, ali su za nekoliko minuta rasprodate. Kome se ne žuri, može da kupi kartu za sredinu aprila po ceni od 27.000 do 42.000 dinara, ako uspe da se ukrca na avion, jer će broj letova po svemu sudeći biti ograničen.

Sankcije koje su evropske zemlje uvele ruskim avio-kompanijama, odnosno zabranile da ruski avioni koriste vazdušni prostor EU zbog invazije na Ukrajinu i kontrasankcije koje je Rusija potom uvela kompanijama iz tih zemalja, od Srbije su nenameravano napravile jedinu zemlju čija avio-kompanija može nesmetano da saobraća između evropskih destinacija i Rusije.

"Er Srbija" je dobila dozvolu od Rusije za dodatne letove, to jest preuzela je slotove "Aeroflota" i trenutno ima 15 letova nedeljno ka Moskvi, ali zbog pritisaka koji poslednjih dana stižu iz Evrope, vratiće se na "fabrička podešavanja". To znači da će "Er Srbija" saobraćati do Moskve osam puta nedeljno i eventualno dva puta do Sankt Peterburga u vidu čarter leta, kao pre ukrajinske krize, piše "Politika"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da će za nekoliko dana "Er Srbija" imati ponovo samo jedan let za Moskvu jer se vodi hajka protiv naše zemlje, u kojoj se navodi da je Beograd udvostručio avione, za Moskvu, da zarađujemo na "ukrajinskoj krvi".

Tekst u celini pročitajte na sajtu "Politike".

Oceni vest:
2
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan