Esencija javašluka: Kancerogena igračka mesecima u prodaji

Esencija javašluka: Kancerogena igračka mesecima u prodaji

Slučaj opasne dečje igračke koja je u prodavnicama godinama bila u prometu, iako je utvrđeno da je opasna po zdravlje dece jer sadrži nedozvoljen nivo kancerogenog ftalata, pokazao je sav apsurd i javašluk države.

Tragom informacije koja je objavljena na sajtu distributera igračaka "OFY Toyland" u kojoj se kupci konjića "Lovely Horse", proizvedenog u Kini, pozivaju da je hitno vrate, jer je opasna po zdravlje dece, došli smo do zapanjujućih saznaja.

Ona otvaraju pitanje imamo li uošte pojma o tome kakve su sve opasne dečje igračke nalaze u prometu i ko i koliko hitno o tome treba da nas upozori.

- Obaveštavamo vas da je u procesu dodatnih sanitarnih analiza kod jednog našeg proizvoda utvrđeno da sadrži koncentraciju Di-2-Etilheksil Ftalata iznad propisane vrednosti. Radi se o igrački "Lovely Horse" (konjiću), šifra artikla HH668953 - navodi se na sajtu "OFY Toyland".

Ovaj distributer igračaka apeluje i na sve one koju imaju ovu igračku da se jave na broj telefona 062 8065 998 kako bi se "sproveo postupak reklamacije i kako bi novac bio vraćen, i bez priloženog fiskalnog računa".

Ostatak teksta pročitajte OVDE!

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad sahrane horoskopski znaci bebe Evropska noć istraživača 2019 Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija Novo naselje novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja jkp opens 2019 novorođenčad betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop bez struje elektrovojvodina izmena režima saobraćaja isključenja struje servisne informacije novosadska policija jkp lisje astrologija isključenje vode servisne informacije novi sad opens distrikt noć istraživača