Esencija javašluka: Kancerogena igračka mesecima u prodaji

Esencija javašluka: Kancerogena igračka mesecima u prodaji

Slučaj opasne dečje igračke koja je u prodavnicama godinama bila u prometu, iako je utvrđeno da je opasna po zdravlje dece jer sadrži nedozvoljen nivo kancerogenog ftalata, pokazao je sav apsurd i javašluk države.

Tragom informacije koja je objavljena na sajtu distributera igračaka "OFY Toyland" u kojoj se kupci konjića "Lovely Horse", proizvedenog u Kini, pozivaju da je hitno vrate, jer je opasna po zdravlje dece, došli smo do zapanjujućih saznaja.

Ona otvaraju pitanje imamo li uošte pojma o tome kakve su sve opasne dečje igračke nalaze u prometu i ko i koliko hitno o tome treba da nas upozori.

- Obaveštavamo vas da je u procesu dodatnih sanitarnih analiza kod jednog našeg proizvoda utvrđeno da sadrži koncentraciju Di-2-Etilheksil Ftalata iznad propisane vrednosti. Radi se o igrački "Lovely Horse" (konjiću), šifra artikla HH668953 - navodi se na sajtu "OFY Toyland".

Ovaj distributer igračaka apeluje i na sve one koju imaju ovu igračku da se jave na broj telefona 062 8065 998 kako bi se "sproveo postupak reklamacije i kako bi novac bio vraćen, i bez priloženog fiskalnog računa".

Ostatak teksta pročitajte OVDE!

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad Ledena Šuma bez struje Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija gradonačelnik Miloš Vučević raspored sahrana i ispraćaja horoskopski znaci isključenje vode Dom zdravlja Novi Sad novosadsko porodilište betanija vremenska prognoza dnevni horoskop horoskop jkp lisje isključenja struje štrajk poštara sahrane novi sad zodijak raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe servisne informacije novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević skupština grada novog sada novorođenčad pošte srbije elektrovojvodina bez vode