ETV nudi "Kanalu 9" da dug izmiri na rate

ETV nudi "Kanalu 9" da dug izmiri na rate

JP Emisiona tehnika i veze (ETV) ponudila je novosadskom "Kanalu 9" da svoj dug od skoro 2,5 miliona dinara izmiri u 24 mesečne rate, i poručuje da će u skladu sa tom ponudom signal te lokalne stanice biti odmah pušten.

Kako prenosi N1, u saopštenju koje potpisuje v.d. direktora ETV Branko Gogić navodi se da je jedini razlog za gašenje signala TV "Kanal 9" Novi Sad nagomilani dug za pruženu uslugu ETV u iznosu od 2.450.917.53 dinara, koji godinu dana, pored molbi i poziva, nije plaćen.

Takva odluka, kako se dodaje, predstavlja zakonsku obavezu preduzeća i primenjuje se bez ikakve selekcije.

- Napominjemo da nikakvog naloga za gašenje "Kanala 9" nije bilo, a posebno je neukusno pominjati kao razlog događaje od pre nekoliko godina, kojih se niko ne seća i zbog kojih niko nije trpeo nikakve posledice. Takođe ovom prilikom ističemo da nam nije poznato šta rade druge ustanove, od poreskih do sudskih, niti naše preduzeće ima bilo kakve veze sa njihovim delovanjem. Sem isključivo zakonskih, razloge ne treba tražiti ni u jednoj drugoj sferi – poručuje Gogić u saopštenju, a prenosi N1.

ETV je, i pre nego što je vlasnica televizije Maja Pavlović počela štrajk glađu, ponudila da "Kanal 9" svoje obaveze ispuni u 24 mesečne rate, a ista ponuda je danas ponovo dostavljena.

- Prispele obveze se moraju izmiriti, što predstavnja, pominjemo još jednom, zakonsku obavezu, ali računamo da ova ponuda treba da bude osnova rešanja trenutne situacije i razlog za prestanak štrajka gospođe Pavlović. Da oprostimo dug ne možemo, ali računamo da ova ponuda može da bude i dobar razlog za prestanak štrajka – ističe Gogić.

U skladu sa ponudom signal "Kanala 9" će biti odmah pušten, poručuje se u saopštenju ETV.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan