Evo kad kreću prijave za pomoć od 10.000 dinara po detetu

Evo kad kreću prijave za pomoć od 10.000 dinara po detetu

Za razliku od povećanja plata i penzija odnosno mera sa kojom više od 2,5 miliona ljudi već ima iskustvo, sada imamo i novu pomoć države koja do sada nije postojala.

Imamo i jednu novu meru, koju nikada nismo imali. Sada smo doneli odluku da po prvi put damo po 10.000 dinara za svako dete, od tek rođenog do 16. godine. Dajemo majkama, u skladu sa tim koliko dece imaju – istakao je sinoć predslednik Aleksandar Vučić najavljujući novu pomoć države, prenosi Blic.rs.

Prijave kreću 20. avgusta, a isplata će biti oko 25. septembra i to su za sada jedine zvanične informacije. U kojoj formi će ići prijava i koji će podaci biti neophodni za sada nije precizirano, ali imajući u vidu ranije isplate pomoći veruje se da se postupak prijave neće mnogo razlikovati od prijave za 100 evra za mlade.

Ukoliko je samohrani otac taj koji se stara o deci, on će dobiti novac. Ukupno je 1.190.000 dece tog uzrasta, i za tu meru smo izdvojili oko 100 miliona evra i očekujemo da ona da svoj poseban uticaj kroz podršku majkama – istakao je predsednik.

Koji će tačno datum biti granica za prijavljivanje dece za državnu pomoć od 10.000 dinara biće definisan zakonom, a zakon će biti donet u najkraćem roku. Datum donošenja tog propisa će biti i granica koja će važiti za apliciranje za novu pomoć.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan