Evo kako bi trebalo da izgleda nova obilaznica od Novog Sada do Temerina

Evo kako bi trebalo da izgleda nova obilaznica od Novog Sada do Temerina

Opština Temerin objavila je da se planira izgradnja obilaznice između Novog Sada i ovog mesta, odnosno oko Bačkog Jarka i Temerina.

Putnici tako neće više morati da putuju direktno kroz naseljena mesta Bački Jarak i Temerin ka ostalim delovima Vojvodine.

U Planu detaljne regulacije rekonstrukcije i izgradnje puta stoji da planirana trasa obilaznice iznosi 12,8 kilometara i obuhvata više od 56 hektara zemljišta, piše 021.rs.

Pored gradnje novog asfalta sa propratnim infrastrukturnim delovima, projektom je predviđena i gradnja nadvožnjaka preko pruge.

Iz Opštine Temerin naveli su i da će biti urađena i Strateška procena uticaja ovog Plana detaljne regulacije na životnu sredinu i izložena javnosti na uvid.

Prema trenutnom planu, obilaznica bi trebalo da ima nekoliko delova izgradnje. 

Iz pravca Temerina ka Novom Sadu trebalo bi da se stara deonica puta pred sam ulazak u Temerin uklopi u novu deonicu puta, koja počinje od planiranog kružnog toka sa jednom trakom na već postojećoj raskrsnici, piše 021.rs.

Od kružnog toka kod Siriga počinjao bi drugi deo obilaznice. On treba da se izgradi sa jednom saobraćajnom trakom. Panira se formiranje dve krstaste raskrsnice duž ove deonice – jedna u produžetku Ulice Petefi Šandora, a druga na ukrštanju sa Partizanskom.

Iz pravca Bačkog Jarka ka Temerinu planira se rekonstrukcija i proširenje trenutne raskrsnice. Kružni tok kod Bačkog Jarka biće rekonstruisan i sastojaće se od dve saobraćajne trake u krugu. 

Dalje će put voditi do nadvožnjaka iznad železničke pruge, zatim ka Čeneju i oko Temerina, a ceo put imaće po jednu traku u svakom smeru.

Od kružnog toka u Bačkom Jarku ka Novom Sadu put će se sastojati od dva fizički odvojena kolovoza od kojih će po svaki imati po dve saobraćajne trake u istom smeru, piše 021.rs.

Izgradnja predviđa i servisnu saobraćajnicu, kao i biciklističku i pešačku stazu.

Nacrt plana je prošao proces javnog uvida, a dalje bi trebalo da odlučuje Skupština opštine o usvajanju plana i daljoj realizaciji.

Oceni vest:
22
11

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Djole

    pre 109 dana i 17 sati

    Ovaj plan postoji od 1978 godine-dobro jutro dzezeri...

    Oceni komentar:
    6
    41
  • Opaaa Djurdjo

    pre 109 dana i 11 sati

    Pa Djole ako postoji od 1978 zašto nije realizovan !?
    Laku noć "sviraču" ...

    Oceni komentar:
    27
    5
  • Opaaa Djurdjo

    pre 109 dana i 11 sati

    Pa Djole zašto do sada nije realizovano!? Pitam za druga ...
    Laku noć "sviraču"

    Oceni komentar:
    22
    7
  • Temerinac

    pre 109 dana i 7 sati

    Ne od 78. već mnogo ranije.
    Na ulazu u kupatilo u OŠ "Petar Kočić", detaljan i vrlo lep nacrt sa svim koordinatama bio je još 1965.

    Oceni komentar:
    1
    19
  • Ivan Grozni

    pre 109 dana i 7 sati

    Pljacka ce ici u vise etapa

    Oceni komentar:
    7
    19
  • Živi bili pa videli

    pre 109 dana i 5 sati

    Neće oni stići ništa da ukradu, jer će se svetska situacija dovoljno pokvariti da ćemo razmišljati kud ko beži od mobilizacije, a ne da gradimo stadione i Expo-e...
    Onih 250 papaka i nešto partijske bratije će više razmišljati da li da idu u Nemačku ili Švajcarsku, po svoje investiciono zlato u depoima...
    Koje crne obilaznice, putevi, tuneli kroz Frušku.
    Sve će da stane.

    Oceni komentar:
    19
    14
  • Nenad

    pre 109 dana i 3 sata

    Prvo treba obezbediti pijaću vodu i kanalizaciju,kao gorući problem u opštini Temerin.Vodovod pravljen pre 50 godina azbestnim cevima,a treba je i prečistiti za piće,jer je godinama neispravna,pa je pitanje da li je tehnička.Kanalizacija se radi decenijama,i do sad nije napravljeno ni 30 posto.Sva sela u okolini imaju kanalizaciju ili je završavaju,mada su dosta manja.
    Put premaNS treba proširiti,a i kroz Jarak i Temerin.Obilaznicu raditi kasnije,posle rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije.

    Oceni komentar:
    4
    17
  • Maki

    pre 107 dana i 12 sati

    Koja je cena kilometra?
    Pitam za drugara?

    Oceni komentar:
    0
    5
  • Dragan

    pre 107 dana i 6 sati

    Nemate para put kod moje kuce da otvorite i asvaltirate a pricate o zaobilaznici samo obecavate od predsednika pa ostali svi Lažu i gledaju kako za sebe da uzmu jadan narod pa i moja deca idu po platu sram vas bilo

    Oceni komentar:
    0
    1
  • gagy

    pre 106 dana i 13 sati

    Odose prodavnice , cene stanova, radna mesta, ko će stati u Jarak ?
    Zbogom , ide sve u NS.

    Oceni komentar:
    2
    1