Evo kako u Novom Sadu možete besplatno da proveravate nivo antitela na koronu

Evo kako u Novom Sadu možete besplatno da proveravate nivo antitela na koronu

Na vakcinalnim punktovima u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu možete besplatno proveriti nivo antitela na korona virus, a u pitanju je studija koja za cilj ima praćenje efikasnosti vakcina.

Pitali smo glavnog tehničara u Domu zdravlja "Novi Sad" Nenad Vukasa ko sve može da učestvuje u ovoj studiji u našem gradu i kakva je procedura.

U DZ "Novi Sad" se prati efikasnost "Sinofarmove" vakcine, a u studiji mogu učestvovati Novosađani koji primaju 1, 2. ili treću dozu i to isključivo u objektu na Novom naselju. Učestvovanje je dobrovoljno i građani su upoznati sa projektom, potpisuju pristanak i obavezuju se da će ispoštovati studiju do kraja. Njima se krv vadi pre vakcinacije, a nakon toga – posle mesec, tri, šest meseci i godinu dana nakon kompletne imunizacije – kazao je Vukas za naš portal i napomenuo da je studija počela pre više od tri nedelje i da je već oko 1.000 građana učestvovalo u njoj. 

Ukoliko želite da budete deo ovog projekta koji organizuju Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanovic Batut" i Ministarstvo zdravlja i na taj način periodično i besplatno proveravate nivo antitela na korona virus, potrebno je da, ako živite u Novom Sadu, primite "Sinofarmovu" vakcinu i to u Domu zdravlja "Novo naselje" i da ponesete svoju zdravstvenu knjižicu. U projektu, za sada, ne mogu učestvovati oni koji su već primili treću dozu vakcine.

U Beogradu se u studiju ljudi mogu uključiti na Beogradskom sajmu i Domu zdravlja Savski venac, a u Nišu i Kragujevcu u domovima zdravlja koji sprovode vakcinaciju.

Oceni vest:
6
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan