Evo koje će radnje u NS biti otvorene u nedelju od 4 do 7 sati za starije od 65 godina

Evo koje će radnje u NS biti otvorene u nedelju od 4 do 7 sati za starije od 65 godina

Kako je predsednik Srbije najavio, osobe starije od 65 godina do kojih volonteri nisu uspeli da stignu i donesu im osnovne potrepštine, dobiće mogućnost kupovine u nekim marketima nedeljom od 4 do 7 ujutru.

"Univerexport"

"Univerexport" je na svojoj Fejsbuk stranici najavio da će u nedelju, 22. marta, od 4 do 7 sati otvoriti svoja vrata za građane starije od 65 godina.

Mi brinemo da što veći broj radnji bude otvoren a vi se pobrinite da naše bake i deke čuju za to, javite im – navodi se u objavi "Univerexporta".

U tom periodu biće zabranjen ulaz u radnje licima mlađim od 65 godina. U kojim će sve maloprodajnim objektima ovog trgovinskog lanca moći da se snabdeju lica starija od 65 godina pogledajte OVDE. 

"Maxi"

Na sajtu maxi.rs objavljeno je da će ovaj trgovinski lanac u Novom Sadu primati starije sugrađane u svojim objektima na Bulevaru oslobođenja broj 18, na Bulevaru Cara Lazara 79a na LImanu IV i na Bulevaru Jovana Dučića 1a.

 

"Idea", "Roda", "Merkator"

U nedelju, 22. marta od 4 do 7 u Novom Sadu će raditi  Merkator hipermarket  na Bulevaru oslobođenja 102, prodavnica "IDEA super" na Bulevaru oslobođenja 27, "Idea" u ulici Carice Milice 26 i "Roda" u Rumenačkoj 150 i u Kiš Ernea 2. Detalje možete naći na sajtu idea.rs

"Lidl" 

– Kompanija Lidl Srbija, u skladu sa preporukama nadležnih institucija, otvoriće vrata svih svojih prodavnica za sugrađane starije od 65 godina, i to u nedelju 22. marta u ranim jutarnjim časovima, odvojeno od ostalog građanstva i uz pooštrene mere zaštite – piše na sajtu lidl.rs a njihove radnje u Novom Sadu se nalaze na Bulevaru Vojvode Stepe 2 i u ulici Jovana Hranilovića 50.

"Dis"

Ovaj trgovinski lanac će otvoriti svoja vrata za penzionere u prodavnici na Futoškom putu broj 10.

"Mikromarket"

Mikromarket je takođe na svojoj Fejsbuk stranici objavio spisak trgovina koje će raditi za penzionere u nedelju. Oni navode da je u pitanju njihovih 50 prodavnica u Novom Sadu i po jedna u Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici, Sremskim Karlovcima, Veterniku, Kovilju, Kaću i u Beški.

Spisak svih objekata u Srbiji u kojima će moći da se pazari u nedelju od 4 do 7 sati pogledajte na sajtu Ministarstva trgovine, turzima i telekomunikacija. Na njemu se od novosadskih trgovina nalaze još i prodavnice "Aman" i "DTL".

Podsećamo, Aleksandar Vučić je u četvrtak najavio ovu mogućnost za penzionere ali je rekao da država želi da ih "obeshrabri da idu. Želimo da im kažemo da ne dođu, zato smo i stavili da je kupovina od 4 ujutru".

Oceni vest:
15
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • VLADIMIR

  pre 926 dana i 7 sati

  Nije objavljeno da ovo podrazumeva: 1. da starijima od 65 godina policijski čas prestaje pre 4 ili tačno u 4 sata u nedelju i 2.da ako imaju važeću dozvolu mogu sami da se dovezu do i od prodavnica? Trebalo je precizirati da ae ne bi raspravljali da li je deka imao pravo da posle 3 ujutro u nedelju krene ka diskont u na drugom kraju grada da bi stigao da bude prvi na redu u 4 sata?

  Oceni komentar:
  4
  17