Evo šta kupuju gradska preduzeća pred kraj 2015: Od rokovnika do teretane!

Evo šta kupuju gradska preduzeća pred kraj 2015: Od rokovnika do teretane!

Nova 2016. godina JKP „Informatika“ doneće nove kamere za obezbeđenje važnih objekata, „Vodovodu i kanalizaciji“ novu računarsku i multimedijalnu opremu, a radnike JGSP Novi Sad čeka novi sistem za evidenciju ulaska i izlaska iz firme. Ovo su samo neki od tendera gradskih preduzeća koji su raspisani krajem ove godine, a čija se realizacija očekuje početkom sledeće.

Na internet stranicama javnih preduzeća u Novom Sadu objavljeni su javni pozivi za tendere koji se održavaju u decembru, ali od svih firmi čiji je osnivač Grad, samo je „Čistoća“ u javnoj nabavci ovoga meseca planirala kupovinu novogodišnjih paketića za decu zaposlenih. Druga preduzeća poklone za najmlađe nisu navela na svojim sajtovima u rubrici „javne nabavke“, što ne isključuje mogućnost da će ih kupiti.

„Čistoća“  bi u novoj 2016., ako tenderi budu uspešni, trebala da bude bogatija za dizalicu za pražnjenje podzemnih kontejnera. 

Ako je suditi prema tenderima raspisanim u ovom mesecu, sledeće godine Novi Sad će postati bogatiji za nova igrališta, kao i za opremu za razonodu najmlađih sugrađana. Pretražujući dokumentaciju nismo uspeli da saznamo o kojim lokacijama je reč.

Na sajtu „Vodovoda“ ovaj decembar, bar što se tiče tendera, je prilično aktivan, jer su objavljene čak dve nabavke velikih vrednosti:  izgradnja kanalizacione mreže u delu Karagače do puta za Bukovac u Petrovaradinu i nabavka multimedijalne, računarske i prateće opreme. Što se tiče poslovnih partnera „Vodovoda“, u narednoj godini oni mogu računati na nove rokovnike i kalendare.

„Lisje“ bi trebalo da se ponovi sa belom tehnikom, ali su nam podaci o vrsti, količini i nameni ovih uređaja ostali nepoznati, jer na internet stranici tog preduzeća nije moguće izuzev naslova tendera dobiti detaljnije podatke o istom.

Nabavka delova i tehničke opreme u fokusu je GSP-a, bar tako piše na stranici tendera, dok je za „Put“ najviše javnih nabavki vezano za asfaltnu bazu. Po našoj slobodnoj proceni najznačajniji tender za JKP „Tržnicu“ u ovom mesecu je onaj za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju Satelitske pijace.

„Toplana“ će tokom sledeće godine biti obskrbljena novim protivpožarnim aparatima i ostalom vatrogasnom opremom, a radnici ovog preduzeća imaće mogućnost usavršavanja u oblastima upravljanja sistema menadžmenta.

Javno preduzeće Sportski i poslovni centar Vojvodina poznatiji kao Spens ovoga decembra putem javne nabavke traži izvođače radova za opremanje teretane.

Kada je reč o „Poslovnom prostoru“ kraj kalendarske 2015. dočekuje raspisujući konkurse za izvođače radova na izgradnji i održavanju objekata u njihovoj nadležnosti, dok sa druge strane „Zelenilo“ nabavlja sadnice i mehanizaciju za održavanje zelenih površina, što su i osnovne delatnosti tih firmi.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad gradsko groblje Fruška gora radosne vesti lisje betanija epk 2021 sahrane almaško groblje odbojka sahrane novi sad jkp lisje elektrovojvodina Daško i Mlađa opens 2019 servisne informacije Elektrodistribucija Novi Sad OK Vojvodina bebe raspored sahrana novi sad bez struje havarija na vodovodu novosadsko porodilište servisne informacije novi sad isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija Isključenje struje groblje bez vode Spens