Evo sta su nam rekli posetioci Exita: Nakon Tvrđave "sele" se na Štrand (FOTO)

Evo sta su nam rekli posetioci Exita: Nakon Tvrđave "sele" se na Štrand (FOTO)

Exit žurka nastavlja se u punom jeku, a dok neki uživaju pokraj Dunava, bilo je i onih koji su predahnuli u Dunavskom parku. Kao i ranijih godina posetioci Exita kažu da su im cene pristupačne, ali da im je čudno i to što u Srbiji za sve ima vremena…

Neki će ostati kako bi rođendan proslavili u Beogradu, dok će neki nastaviti put na more.

 

 

Novi Sad je sredinom jula okupljalište mladh iz celog sveta, pa je tako i ove godine. Da su gosti tu, svedoče i lokalni kafići koji se utrkuju sa što boljom muzikom, ponudom pića i hrane, a mladi sa prepoznatljivim narukvicama Exita već su uveliko tu.

Tokom dana, kao što smo se i uverili većinu vremena provode na Štrandu, gde su žurke kako u kampu, tako i širom plaže.

Među njima su i Nik Fer Grefte iz Holandije, kao i Mehin Sriemer, koji su na nagovor Mišela Jovanovića stigli na festival u Novi Sad. Mišel kaže potiče iz Srbije i već je drugi put u Novom Sadu.

 

 

- Prošle godine sam došao, jer je moja tetka dolazila na Exit. Odlučio sam da vidim koliko je ovde dobar provod, i tada sam poveo drugare. Bilo nam je odlično, a put smo nastavili u Beogradu, jer tamo imam apartman u kom mogu da boravim. Ove godine sam došao sa dva drugara i upoznali smo posetioce festivala iz Bugarske, te čekamo da dođu na plažu – kaže Mišel. Kao dobar domaćin potrudio se da drugarima pokaže ono najbolje iz Srbije, te će ih kako kaže voditi i na beogradske žurke.  

- Vodio sam ih na pljeskavice, i naravno probali su rakiju. Najviše im se svidela medovača. Jedan od drugara je odlučio da rođendan proslavi u Beogradu, a ovde će sa mnom ostati oko 20 dana - ponosno govori Mišel.

Njegovom drugaru iz Holandije kako kaže Mišel nikako nije jasno kako ovde za sve ima vremena.

- Nisam navikao da sve teče tako lagano. Kada krećemo na festival, idemo lagano, kada treba nešto da obavimo i tu je sve polako i bez stresa. Toga nema u Holandiji. Tamo je sve brzo i odmah - kaže Sriemer.

Očekuju dobar provod, a razmišljaju da sva trojica dođu i sledeće godine.

 

 

Imali su novca da unajme privatan smeštaj, ali su čuli da je provod u kampu zagarantovan, pa su se odlučili da spavaju u šatorima pokraj Dunava.

 

 

Među gostima je bilo i onih koji se nisu dobro informisali o tome na koji način se plaćaju voda i hrana na Tvrđavi, pa je tako Sotiris Gaganas iz Grčke zamolio jednu ženu da mu da malo vode…

- Nisam znao da moram imati karticu, da bih plaćao hranu i piće. Moja je greška, jer se nisam bolje informisao, pošto dolazim prvi put. Provod je dobar, a za festival sam čuo od drugara koji je već bio ovde i odlično se proveo, pa sam odlučio i sam da proverim kako to sve izgleda – kaže Gaganas.

 

 

Njegov drugar Marios Radosavljević iz Grčke je srpskog porekla i studira DIF u Nišu.

- Mama mi je iz Srbije i znam srpski, a pošto studiram u Nišu, poželeo sam da posetim festival – kaže Marios.

Tu su i oni koji već polako odlaze sa festivala, poput Gabora iz Mađarske, koji je odlučio da sa prijateljima ode kući.

- Bilo je ok, ali je vreme da se vratimo. Umorni smo i očekuje nas dosta kilometara kako bi smo se vratili nazad – rekao je Gabor, koga smo sa prijateljima sreli ispred Štranda, kako se pakuju i polako napuštaju Novi Sad.

 

 

Većina posetilaca festivala koje smo zatekli na Štrandu ili su odmarali u debeloj hladovini pokraj Dunava, ili su provod nastavili u nekom od obližnjih lokala.

 

 

Na Štrandu u lokalima tu su didžejevi zaduženi za dobre dnevne žurke, a nakon toga provod se nastavlja na Tvrđavi.

 

 

 

Dunavski park, tako je jedno od destinacija gde egzitaši odmaraju, pa ih možete sresti preko dana u jednoj od debelih hladovina.

 

 

Exit traje do ponedeljka ujutru, dok će kamp na Štrandu raditi do 17. jula.

Atmosfera u Novom Sadu tokom festivalskih dana je potpuno drugačija, a kako to sve izgleda pogledajte ovde. 

Autor: Slađana Aničić

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan