Evo šta su premijeri Vučić i Sobotka radili u Novom Sadu: Privredni forum u Titovom salonu

Evo šta su premijeri Vučić i Sobotka radili u Novom Sadu: Privredni forum u Titovom salonu

Grad Novi Sad danas je bio domaćin velikog međunarodnog foruma privrednika Srbije i  Češke. Na ovom forumu koji je održan na Petrovaradinskoj tvrđavi, u svečanim salonima, nekada Titovim, učestvovali su i predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Republike Češke Bohuslav Sobotka. Skupu koji su organizovale privredne komore Srbije i Češke prisustvovalo je 40 privrednika iz dve zemlje.

Povodom činjenice da su dva premijera odabrala upravo Novi Sad za tako važan događaj, gradonačelnik Miloš Vučević, koji je takođe učestvovao u radu Okruglog stola, iskazao je veliko zadovoljstvo što je imao priliku da bude domaćin Foruma.

 - Mi smo uvek spremni da svim svojim kapacitetima izađemo u susret zahtevima visokih delegacija i da sa ponosom organizujemo međunarodne događaje najvišeg nivoa. Velika je čast što se ovako značajan Forum privrednika održava u Novom Sadu i nadam se da će pored dobrih kontakata, poslovnih ideja i konkretnih planova za saradnju, naši gosti poneti i lepe utiske o mestu na kojem su se susreli , rekao je gradonačelnik i dodao da Grad Novi Sad u potpunosti podržava i prati politiku Vlade Srbije, te da je fokus gradske administracije upravo na podsticanju investicione klime kroz proaktivnu politiku privlačenja investitora.

Inače, Sobotka od utorka boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji , a zbog Foruma i posete šefova vlada danas su ulice u Petrovaradinu i Varadinski most bili okićeni zastavama dve zemlje, prisustvo policije je bilo pojačano u centru, okolini keja i Petrovaradinske tvrđave, a saobraćaj je na kratko zasutavljan.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan