Evo zašto je taksi u Novom Sadu jeftiniji nego u Beogradu

Evo zašto je taksi u Novom Sadu jeftiniji nego u Beogradu

Vožnja taksijem od Novog Sada do Beograda koštaće vas oko 9.000, dok ćete istu uslugu, ali u suprotnom smeru, beogradskom taksisti platiti 12.000 dinara. Sve to ukoliko vas voze regularno, po taksimetru, mada i ako idete na varijantu "po dogovoru", opet ćete u pravcu iz Beograda do Novog sada platiti više nego da idete obrnuto, saznaje "Blic".

Kako to kada je cena goriva svuda ista, pitaju se mnogi. Međutim, evo šta sve utiče na formiranje cene taksi prevoza, koju inače određuje svaki grad za sebe.

Šta određuje cenu?

Cena goriva, održavanje auta, mesečne obaveze prema državi, prema taksi udruženju, ali i cena života u određenom gradu neki su od parametara koji utiču na visinu tarife koju naplaćuju taksisti. Kako nam je objasnio Aleksandar Bjelić, predsednik Saveza taksi udruženja Srbije, cena taksi usluga u gradovima može da varira između pet i sedam odsto, a na nju utiče cena života u određenom gradu, goriva, plaćanje poreza...

Dakle, vangradska tarifa u Novom Sadu iznosi 98 dinara, a u Beogradu 130, te će tako putnika koji kreće iz Novog Sada, pređenih 90 kilometara koštatai 8.820 dinara, a iz Beograda 11.700.

S druge strane, Bjelić kaže da bi svaki taksista, bilo da ga pronađete na taksi-stanici, ili da pozovete udruženje, ponudio popust od oko 30 odsto.

 

Tako su, prema našim saznanjima, određeni novosadski taksisti voljni da vas do prestonice dovezu i za 4.000 dinara, ali ćete istu relaciju samo iz suprotnog smera, po istom principu, ali beogradskom kolegi platiti oko 50 evra (6.000 dinara) plus troškove putarine (oko 500 dinara).

Novosadski taksisti svoje klijente po gradu voze po ceni od 52 dinara po pređenom kilometru uz 100 dinara za start vožnje, dok vangradsku vožnju naplaćuju 98 dinara po kilometru.

Kako za "Blic" objašnjava predsednik Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Novi Sad Nikola Bošnjaković, cene taksi prevoza određuje lokalna samouprava.

- Postoji više parametara kojima se rukovode nadležni prilikom određivanja cene taksi prevoza među kojima su najvažniji cene goriva, broj stanovnika i atraktivnost grada, odnosno da li je grad sa velikim brojem turista, da li ima Univerzitet i slično. Svakako jedan od najbitnijih faktora je i platežna moć građana koja je uz cene goriva jedina promenljiva u čitavoj situaciji jer su nama fiksni troškovi poreza i doprinosa – kaže Bošnjaković.

Dodaje i da se njegove kolege dovijaju na razne načine prilikom borbe sa nelojalnom konkurencijom odnosno ilegalnim i linijskim taksistima.

- Ima puno ilegalnih taksista koji voze van grada i svoje usluge naplaćuju po putniku i pređenoj kilometraži tako da se njima isplati da povezu četiri putnika za Beograd i svakome od njih naplate od 500 do 1.500 dinara jer sem goriva nemaju nikakve troškove. Mi sa druge strane se trudimo da na vožnje van grada dajemo popuste od 20 do 30 odsto tako da recimo vožnja od Novog Sada do aerodroma "Nikola Tesla" košta od 5.000 do 6.000 dinara. Po istoj ceni vozimo do Novog Beograda ili Zemuna, a ukoliko prelazimo most i idemo do centra Beograda, doplaćuje se u proseku oko 1.000 dinara – objašnjava naš sagovornik.

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan