EVROPSKI KOMESAR: Titula će Novom Sadu omogućiti da makar 2021. bude deo Evropske unije

EVROPSKI KOMESAR: Titula će Novom Sadu omogućiti da makar 2021. bude deo Evropske unije

Povodom konferencije "Evropi u nasleđe", koju Fondacija "Novi Sad 2021“ organizuje 1. i 2. oktobra, u susret dvogodišnjici titule Evropske prestonice kulture, u Novom Sadu boravi evropski komesar za kulturu, obrazovanje, mlade i sport Tibor Navračič.

U dvorani "Eđšeg" u ponedeljak 1. oktobra održan je radni sastanak kome su, pored gradonačelnika Miloša Vučevića i gosta iz Mađarske, prisustvovali i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević, član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, predsednica Upravnog odbora Fondacije "Novi Sad 2021“ Tijana Palkovljević Bugarski i direktor Fondacije "Novi Sad 2021“ Nemanja Milenković.

Tom prilikom, gradonačelnik Vučević je zajedno sa saradnicima predstavio projekat "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture", dosadašnje rezultate, projekte koji promovišu i podstiču očuvanje bogatog kulturnog nasleđa u Novom Sadu, kao i buduće planove.


- Drago mi je što je evropski komesar za kulturu gospodin Navračič našao vremena da poseti Novi Sad i sasluša šta je to do sada u Novom Sadu urađeno, i šta ćemo raditi u narednom periodu, nezaustavljajući se na 2021. godini, nego planirajući kulturni razvoj grada u narednim decenijama. Ovo je velika šansa za razvoj Novog Sada i ja sam siguran da ćemo biti dostojni izazova. Ponosan sam i zadovoljan zbog ocene gospodina Navračiča – kazao je Vučević.

On se zahvalio evropskom komesaru na poseti i dobroj oceni, kao i svim saradnicima koji učestvuju u projektima "Novi Sad 2021", a istakao je i dobru saradnju sa gradovima Pečuj i Temišvar sa kojima Novi Sad razmenjuje znanja i iskustva.


Da je Novi Sad značajan na evropskoj kulturnoj mapi svedoči činjenica da je gospodin Navračič po prvi put u Novom Sadu, a povodom konferencije "Evropi u nasleđe", navedeno je u saopštenju.

- To što će Novi Sad 2021. godine biti Evropska prestonica kulture je značajno kako za Srbiju, tako i za građane Evropske unije, zato što će Novom Sadu omogućiti da makar te godine bude deo Evropske unije, i da uspešno obeleži sve one vrednosti koje EU sama po sebi obeležava. Nakon sastanka mogu da potvrdim da su vlasti na svim nivoima, kao i tim Fondacije, spremno stali iza ovog velikog projekta. Ubedili me da su uradili, ali da i dalje rade sve što je u njihovoj moći kako bi taj projekat sproveli do kraja na najbolji način. Nadam se da ću i ja kao građanin Mađarske, zemlje suseda, imati priliku da uživam u programima 2021. godine koja će biti spektakularna kako za Novi Sad i Srbiju, tako i za Evropsku uniju – rekao je evropski komesar Navračič.

Direktor Fondacije "Novi Sad 2021" Nemanja Milenković je istakao da je izuzetno zadovoljan posetom komesara Navračiča i zahvalio se na podršci koju pruža Novom Sadu.

Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu plato spensa Isključenje struje RHMZ bez struje raspored sahrana novi sad bez vode vremenska prognoza JKP Vodovod i kanalizacija maturanti vremenska prognoza novi sad bebe Spens betanija elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop novosadsko porodilište novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jkp novosadska toplana isključenje vode novosađani Republički hidrometeorološki zavod gradsko groblje sahrane servisne informacije novi sad isključenja struje servisne informacije