Evropski sud odbacio tužbu penzionera protiv Srbije

Evropski sud odbacio tužbu penzionera protiv Srbije

Evropski sud za ljudska prava odbacio je tužbu 11 vojnih penzionera protiv države Srbije, koju su podneli zbog umanjenja penzija u periodu od novembra 2014. do septembra 2018. godine.

U obrazloženju odluke, sud je naveo da isplata smanjenih penzija, što je propisano zakonom, nije bila suprotna Ustavu, ili međunarodnim ugovorima koje je Srbija ratifikovala, i da je to bilo opravdano.

Štaviše, imajući u vidu dostavljenu dokumentaciju, nije bilo razloga za sumnju da su mere bile u javnom interesu, kako bi se obezbedla finansijska stabilnost penzionog sistema. Smanjenje je usledilo kao mera Vlade, uvedena u okviru šireg seta mera štednje, a ukinuta je kada se smatralo da je javni dug stabilizovan i ostvarena ušteda od oko 840 miliona evra, naveo je Evropski sud za ljudska prava.

Oceni vest:
1
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Roza

  pre 41 dan i 5 sati

  Eto ti ga vraze, nista, corak. Ko bi drugi, nego vojni penzioneri koji imaju najvece penzije i uzivali u zivotu sva prava. Radnici jadni sa svojim radnickim penzijama i rudari rudarskim nisu se zalili. Tako i treba, pozurili ste misleci da ce kazniti Srbiju.

  Oceni komentar:
  3
  5
 • Dosta nam je svih

  pre 41 dan i 4 sata

  Ma nema tu više ni sudova ni pravde već samo vladavina moći interesa i politike.
  Našli ste kom Bogu da se molite...

  Oceni komentar:
  0
  2