Evropsko prvenstvo u rvanju od 4. do 10. marta na Spensu

Evropsko prvenstvo u rvanju od 4. do 10. marta na Spensu

Takmičenje organizuje Rvački savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada.

Na Evropskom prvenstvu u rvanju za mlađe seniore do 23 godine, koje će biti održano od 4. do 10. marta u Novom Sadu, takmičiće se preko 670 učesnika iz 34 zemlje, najavljeno je na sednici Organizacionog odbora.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez izrazio je zadovoljstvo što su Novi Sad, Vojvodina i Srbija, ponovo domaćini jednom velikom takmičenju, čime je potvrđen kvalitet u organizovanju značajnih sportskih događaja.

- Pokrajinska vlada je podržala ovaj evropski šampionat sa 10 miliona dinara, jer je u Vojvodini rvanje sport na najvišem nivou, sa najboljim klubovima i aktuelnim evropskim, svetskim i olimpijskim šampionima – rekao je Batez na današnjoj sednici.

On je izrazio uverenje da će neki od mladih rvača, koji će se takmičiti u Novom Sadu, biti učesnici Olimpijskih igara u Tokiju.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković naglasio je da su naši reprezentativci imali kvalitetne pripreme u Bugarskoj, Mađarskoj, i Zrenjaninu, te da očekuje da će dati svoj maksimum pred domaćom publikom.


- Imamo odličnu mladu generaciju rvača koja se već iskazala u juniorskom i kadetskom uzrastu. Dugo su se pripremali sa seniorima i očekujemo da se bar dvojica ili trojica takmičara bore za medalju – kazao je Trajković i dodao da se od ovih momaka najbolji rezultati mogu očekivati nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

Evropsko prvenstvo u rvanju biće otvoreno 5. marta u 17.30 časova, na novosadskom Spensu, a prve finalne borbe počeće u 18 časova.

Srpski rvači nastupaće u svih 10 težinskih kategorija, a visok plasman se očekuje pre svega u grčko-rimskom stilu, kao i od rvača Sebastijana Nađa, Žarka Dickova i Sebastijana Kolompera.

Izvor: Pokrajinska vlada

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan