Evropsko prvenstvo u rvanju u znaku Gruzije, Rusije i Turske (FOTO)

Evropsko prvenstvo u rvanju u znaku Gruzije, Rusije i Turske (FOTO)

Na Evropskom prvenstvu u rvanju za mlađe seniore do 23 godine, koje se održava do 10. marta u novosadskom Spensu, posle drugog dana finalnih mečeva prva na listi po medaljama i osvojenim poenima je Gruzija, druga Rusija, a treća reprezentacija Turske. Reprezentativac Srbije Sebastijan Nađ je u sredu osvojio srebrnu medalju u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 67 kilograma, nakon što je u finalu izgubio od Rusa Alena Mirzoiana 10:0.

Prvog dana u kategoriji do 55 kilograma najbolji je bio Gruzin Nugzari Tsurtsumia, koji je pobedio Rumuna Florina Titu, dok su treće mesto podelili Rus Viktor Vedernikov i Moldavac Atrium Deleanu. U Kategoriji do 63 kilograma Levani Kavjaradze iz Gruzije pobedio je Slavika Galstjana iz Jermenije i time obezbedio sebi zlato, a treće mesto osvojili su Abdulah Toprak iz Turske i Erik Torba iz Mađarske. U Kategoriji do 77 kilograma Islam Opiev iz Rusije bio je bolji od Serkana Akojuna iz Turske u borbi za prvo mesto, dok su bronzanu medalju osvojili Tamaš Levai iz Mađarske i Beka Mamukašvili iz Gruzije. U kategoriji grčko-rimskog stila rvanja do 87 kilograma rvač iz Gruzije Gurami Khetsuriani osvojio je prvo mesto nakon što je pobedio Rusa Gazi Khalilova, a treće mesto podelili su Turčin Ali Čengiz i Hrvat Ivan Huklek. U kategoriji do 130 kilograma Zviadi Pataridze iz Gruzije osvojio je zlato, a predstavnik Rumunije Lenard Ištvan Berei zadovoljio se srebrnom medaljom. Treće mesto osvojili su Osman Jildirim iz Turske i Oleg Kahaberovič Agakhanov iz Rusije.


Drugi dan prvenstva protekao je u borbama u grčko-rimskom stilu. U kategoriji do 60 kilograma Kerem Kamal iz Turske (slika gore) pobedio je Razvana Arnauta iz Rumunije 5:1, dok su bronzu osvojili Ivo Krasimirov Iliev iz Bugarske i Sadik Lalaev iz Rusije. U kategoriji do 67 kilograma Mirzoianu i Nađu s bronzanim medaljama na pobedničkom postolju pridružili su se Artur Politaiev iz Ukrajine i Aliaksandr Liavončik iz Belorusije. U kategoriji do 72 kilograma zlatnu medalju osvojio je Ramaz Zoidze iz Gruzije, koji je pobedio Magomeda Jarbilova iz Rusije rezultatom 7:1, dok je bronzana medalja pripala Čengizu Arslanu iz Turske i Stojanu Stojčevu Kubatovu iz Bugarske. U kategoriji do 82 kilograma najbolji je bio Mađar Zoltan Levai pobedivši Vaag Margariana iz Rusije 3:1. Bronzane medalje osvojili su E Hasan BasriJildirim iz Turske i Stanislau Šafarenka iz Belorusije. U kategoriji do 97 kilograma pobedio je Finac Arvi Savolainen, drugi je bio Giorgi Melia iz Gruzije, dok su treće mesto osvojili Ibrahim Tigči iz Turske i Vladen Kozliuk iz Ukrajine.


U sredu su održani i kvalifikacioni mečevi u rvanju za žene koje će se u četvrtak takmičiti za medalje.

Na prvenstvu nastupa više od 360 takmičara iz 35 zemalja u 10 kategorija i tri stila: grčko-rimski, slobodni i žensko rvanje.

Borbe se mogu pratiti svakog dana od 17.15 sati u Velikoj sali Spensa, a rezultati i snimci se mogu videti na sajtu United World Wrestling.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan