Evropsko prvenstvo u rvanju u znaku Gruzije, Rusije i Turske (FOTO)

Evropsko prvenstvo u rvanju u znaku Gruzije, Rusije i Turske (FOTO)

Na Evropskom prvenstvu u rvanju za mlađe seniore do 23 godine, koje se održava do 10. marta u novosadskom Spensu, posle drugog dana finalnih mečeva prva na listi po medaljama i osvojenim poenima je Gruzija, druga Rusija, a treća reprezentacija Turske. Reprezentativac Srbije Sebastijan Nađ je u sredu osvojio srebrnu medalju u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 67 kilograma, nakon što je u finalu izgubio od Rusa Alena Mirzoiana 10:0.

Prvog dana u kategoriji do 55 kilograma najbolji je bio Gruzin Nugzari Tsurtsumia, koji je pobedio Rumuna Florina Titu, dok su treće mesto podelili Rus Viktor Vedernikov i Moldavac Atrium Deleanu. U Kategoriji do 63 kilograma Levani Kavjaradze iz Gruzije pobedio je Slavika Galstjana iz Jermenije i time obezbedio sebi zlato, a treće mesto osvojili su Abdulah Toprak iz Turske i Erik Torba iz Mađarske. U Kategoriji do 77 kilograma Islam Opiev iz Rusije bio je bolji od Serkana Akojuna iz Turske u borbi za prvo mesto, dok su bronzanu medalju osvojili Tamaš Levai iz Mađarske i Beka Mamukašvili iz Gruzije. U kategoriji grčko-rimskog stila rvanja do 87 kilograma rvač iz Gruzije Gurami Khetsuriani osvojio je prvo mesto nakon što je pobedio Rusa Gazi Khalilova, a treće mesto podelili su Turčin Ali Čengiz i Hrvat Ivan Huklek. U kategoriji do 130 kilograma Zviadi Pataridze iz Gruzije osvojio je zlato, a predstavnik Rumunije Lenard Ištvan Berei zadovoljio se srebrnom medaljom. Treće mesto osvojili su Osman Jildirim iz Turske i Oleg Kahaberovič Agakhanov iz Rusije.


Drugi dan prvenstva protekao je u borbama u grčko-rimskom stilu. U kategoriji do 60 kilograma Kerem Kamal iz Turske (slika gore) pobedio je Razvana Arnauta iz Rumunije 5:1, dok su bronzu osvojili Ivo Krasimirov Iliev iz Bugarske i Sadik Lalaev iz Rusije. U kategoriji do 67 kilograma Mirzoianu i Nađu s bronzanim medaljama na pobedničkom postolju pridružili su se Artur Politaiev iz Ukrajine i Aliaksandr Liavončik iz Belorusije. U kategoriji do 72 kilograma zlatnu medalju osvojio je Ramaz Zoidze iz Gruzije, koji je pobedio Magomeda Jarbilova iz Rusije rezultatom 7:1, dok je bronzana medalja pripala Čengizu Arslanu iz Turske i Stojanu Stojčevu Kubatovu iz Bugarske. U kategoriji do 82 kilograma najbolji je bio Mađar Zoltan Levai pobedivši Vaag Margariana iz Rusije 3:1. Bronzane medalje osvojili su E Hasan BasriJildirim iz Turske i Stanislau Šafarenka iz Belorusije. U kategoriji do 97 kilograma pobedio je Finac Arvi Savolainen, drugi je bio Giorgi Melia iz Gruzije, dok su treće mesto osvojili Ibrahim Tigči iz Turske i Vladen Kozliuk iz Ukrajine.


U sredu su održani i kvalifikacioni mečevi u rvanju za žene koje će se u četvrtak takmičiti za medalje.

Na prvenstvu nastupa više od 360 takmičara iz 35 zemalja u 10 kategorija i tri stila: grčko-rimski, slobodni i žensko rvanje.

Borbe se mogu pratiti svakog dana od 17.15 sati u Velikoj sali Spensa, a rezultati i snimci se mogu videti na sajtu United World Wrestling.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop vremenska prognoza novi sad servisne informacije novi sad novosadsko porodilište Isključenje struje vremenska prognoza novosađani gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Spens betanija JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo plato spensa bez struje bebe isključenje vode elektrovojvodina sahrane servisne informacije RHMZ novorođenčad maturanti Republički hidrometeorološki zavod bez vode isključenja struje Vreme u Novom Sadu gradsko groblje raspored sahrana novi sad