Exit 2016: Marko Karola i Dejv Klark dolaze na Dens arenu

Exit 2016: Marko Karola i Dejv Klark dolaze na Dens arenu

Globalni ambasador tehno muzike Marko Karola, nastupiće na EXIT Dance Areni poslednje večeri festivala, u nedelju, 10. jula! Carola se vraća se na Petrovaradinsku tvrđavu posle pet godina od prošlog, već legendarnog seta kojim je oduševio publiku na Areni uz prve zrake jutarnjeg sunca.

Napolitanski maestro poznat je po impresivnoj veštini za miks pultom i tehnikom rada na tri gramofona, a posle blistave dvodecenijske karijere danas važi za jednog od najtraženijih elektronskih izvođača na svetu. Caroli će se iste noći na Exitu pridužiti i "tehno baron" Dejv Klark, jedan od najvećih inovatora i majstora miksa među svetskim liderima elektronske muzike. Engleski virtuoz Arenu je pohodio pre čak deset godina, a mnogi i dalje pamte njegov jutarnji set i "Star Wars" temu umiksovanu na furiozni tehno!

Marko Karola je predvodio etikete Design Music, Zenit, Question, One Thousands i Do.Mi.No, paralelno objavljujući muziku na nekim od najboljih svetskih izdavačkih kuća - Minus, Plus 8, 2M i Primate. Nakon pet albuma koji su naišli na odlične reakcije kritike i fanova, uključujući i njegov poslednji “Play it Loud”, Marko je zaslužan i za niz epohalnih kompilacija, kao što je njegov miks za londonski klub Fabric. Nastala iz potrebe da Karola proširi svoj muzički svet i stvori dom za dolazeće, talentovane i inspirisane umetnike, izdavačka kuća "Music On" danas je ujedno i sinonim za jednu od najposećenijih klupskih noći na Ibici.

Dejv Klark važi za pravog pankera i anarhistu na svetskoj tehno sceni, koji neumorno nastupa širom planete, vodi radijsku emisiju, producira neke od najuticajnijih remiksa i uživa u istraživanju novih tehnologija. Pored devet miks albuma, među kojima su izdanja za Fabric, Fuse i I Love Techno, Klark je bio izbor remiksera za mnoge izvođače kao što su Depeche Mode, Leftfield, Chicks On Speed, The Chemical Brothers ili, nedavno, za mančesterski bend I Am Kloot.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan