Exit do sada srpskoj privredi doneo preko 220 miliona evra

Exit do sada srpskoj privredi doneo preko 220 miliona evra

Exit festival je izdanjem 2022. godine privredi Novog Sada i Srbije doneo 19,7 miliona evra.

Tako je ukupan doprinos festivala od osnivanja do danas dospeo na više od 220 miliona evra. To je pokazalo istraživanje "TIM Centra" iz Novog Sada, koje se svake godine, za vreme festivala, sprovodi sa posetiocima iz Srbije, regiona i inostranstva, saopštili su organizatori festivala.

Rezultati ovogodišnjeg istraživanja pokazuju da je Exit uz Novaka Đokovića, najpoznatiji srpski brend u inostranstvu. Posetioci su ove godine tokom festivala u Novom Sadu i Srbiji prosečno trošili 549 evra, što je skok od 22 odsto u odnosu na prethodno izdanje. Turisti iz Zapadne Evrope su trošili u proseku 821, a iz Istočne Evrope 720 evra. Broj posetilaca koji nisu iz Srbije još je veći nego prethodne godine – činili su čak 65,4 odsto ovogodišnje publike, što je novi rekord od osnivanja festivala. 

Procenat novih posetilaca je nastavio da se povećava, njih je među ispitanicima ove godine bilo čak 50,7 odsto. Novih posetilaca iz Srbije je ove godine bilo 38 odsto. Prosek godina posetilaca koji su učestovali u anketi je 25,7 godina. Visokoobrazovani posetioci, uključujući tu i studente, činili su 77 odsto publike. Zaposlenih je bilo 58 odsto, a studenata 35 odsto. 

Istraživanje je rađeno je na reprezentativnom uzorku od 1.350 posetilaca festivala, tokom njegovog trajanja. Anketirani su isključivo posetioci koji su ulaznicu kupili, dok su učesnici, radnici, predstavnici medija, sponzora i institucija izuzeti iz istraživanja.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • sd

  pre 206 dana i 13 sati

  Kada imate takvu statistiku, onda sigurno znate koliko su zaradili Kovačević i Boškovič, jedni od osnivača Exita i prvi direktori!

  Oceni komentar:
  1
  7
 • Dax

  pre 206 dana i 12 sati

  Kome ovo pišete, nije mi jasno.. Profitiralo par ljudi (koje lično znam), uništili Đavu. Bravo za svaku vlast, svi ste dobri..

  Oceni komentar:
  2
  5
 • A malo istine, a?

  pre 206 dana i 8 sati

  Ideja Exit-a nije potekla od osnivača već od američkog špijuna makedonskog porekla Kire Andreev-a, koji ih je tada impresionirao džipom hamerom UNHCR-a kao tobož pomoć za Kosovo. Kod nas je glumio studenta sociologije.
  Sada pravi mape po Srbiji, da kaubojima bude lakše iskrcavanje.
  Inače je senior officer of IRD, organizacije koja svake godine dobija enormne milijarde od Kongresa direktno, ne za humanitarnost već za finansiranje crnih operacija.

  Oceni komentar:
  0
  2